Boris Hrepić Hrepa objavio album ‘Back to Blues – 2008 Basement Tapes’

Album ‘Back to Blues – 2008 Basement Tapes’ u cijelosti je napisan, odsviran i snimljen u svega sedam poslijepodneva u listopadu 2008. godine, u Hrepinom malom studiju koji je tada imao u Splitu. Sve su pjesme posvećene jednoj djevojci u koju je bio zaljubljen i zbog koje je, uslijed snažne zaljubljenosti, ali nažalost fizičke odvojenosti, pao u svojevrstan blues trans.

Boris Hrepić Hrepa

Iz transa se probudio tek nakon što su sve pjesme iz njega izašle, bile oslobođene i snimljene. Na svojim „Basement Tapes“ snimkama Hrepa je koristio i odsvirao sve instrumente koji su mu bili pri ruci (bubanj, bas, akustične i električne gitare, usna harmonika) te otpjevao sve vokale. S obzirom da je u studiju svih sedam dana bio sam samcat, morao je istovremeno i snimati i svirati, pa je nosom ubadao tastere na snimaču dok bi istovremeno rukama svirao. Nakon tjedan dana izolacije i transa imao je gotove snimke koje je svojoj ljubavi poklonio za Božić. Danas, pet godina kasnije, snimke su diskografski prvi put ugledale svjetlo dana upravo na Božić.

Boris Hrepić – Hrepa glazbenu je karijeru započeo u studenom 1981. kada je kao član L.B. Blues banda izašao prvi put pred publiku u kultnom splitskom klubu „Tok“. Svirati blues u samom jeku novovalne ere i nije bio neki potez koji bi utabao put ka uspjehu i slavi, no kada imaš osamnaest godina i sviraš glazbu koju voliš, nije ti baš stalo do pronalaženja najbržeg puta ka glazbenom tronu. Nekoliko godina kasnije iz blues voda izvukao ga je Marijan Ban, s kojim 1985. osniva Daleku obalu u kojoj je svirao bas, usnu harmoniku, te skladao. S Dalekom obalom je tijekom šesnaest godina, sve do razlaza 2001. godine, izdao šest studijskih albuma, dvije kompilacije i jedan album uživo. Kao dio svojevrsnog nastavka prethodnog benda, u grupi The Obala, je u ulozi solo gitariste, vokala i glavnog autora snimio još tri albuma do razlaza benda 2008. Diskografski rad nastavio je snimivši albume kao basist, gitarist, vokal i autor s bendovima Fon Biskich i Narodno Blago (2009.), Steve Wolfman Band (2010.), Sunnysiders (2011.), Hrepa & 4Towners i Davorin i Bogovići (2013).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X