Zadarski festival KvART obznanio program: Stiže Masta Ace!

Impresivnim line-upom ovogodišnji zadarski KvART upisuje se na festivalsku kartu Dalmacije.

Masta Ace (Foto: Mikamote/Wikipedia)

Glazbeni program KvART-a ’19 promovira temu stvaranja kao pokretačke snage razvoja pojedinca i društva. Čini to kroz pomno osmišljena gostovanja kreativnih stvaralaca, hrvatskih i inozemnih glazbenih sastava i umjetnika koje javnost prvenstveno prepoznaje kroz autorstvo.

U petak 14. lipnja KvART otvara Svemirko. Oni su sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili; savršeno uravnotežen spoj osjećaja, vještine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima.

Dan kasnije, u subotu 15. lipnja stiže J.R. August, jedan od najzapaženijih mladih hrvatskih kantautora, koji posjeduje enigmatičan stil s kakvim se još niste susreli. Ovaj osebujan mladi umjetnik, skladatelj, kantautor i multiinstrumentalist privukao je pažnju kad ga je 2014. godine primijetio Coldplay.

Prava poslastica na redu je u nedjelju, 16. lipnja, kada stiže Darko Rundek pojačan Jazz orkestrom HRT-a pod vodstvom vodećeg hrvatskog jazz dirigenta, Mirona Hausera. Jedan od najvažnijih regionalnih glazbenika, Rundek od korijena u punkersko-novovalnom okružju do danas njeguje jedinstveni zvuk u kojem spaja najrazličitije utjecaje i stilove, poigravajući se, u kazališnoj maniri, vlastitom estetikom i iznenađujući nas sa svakim novim projektom.

Zatim kreće dvodnevni hip-hop party! Legendarni newyorkški rapper Masta Ace u svoju europsku turneju koja uključuje velike centre poput Pariza, Barcelone, Budimpešte i Beča, 17. i 18. lipnja uvrstio je KvART i Zadar! U okviru festivala, a kao dio projekta ZadrugArt jedan od najomiljenijih underground MC-ja, velika inspiracija Eminemu, održat će radionicu iz MC-inga. Uz njega će biti i ključno ime hrvatske hip-hop scene, Phat Phillie i Koolade, najtiražniji domaći hip-hop producent i multi-instrumentalist. Vrhunac njihovog gostovanja bit će na Blackout Hip-Hop Partyju.

Tamo gdje prestaje hip-hop, počinje deep house/jazz i to u srijedu 19. i četvrtak 20. lipnja u rukama dvojca Jan Kinčl & Regis Kattie, danas već kultnih imena europske klupske scene. Oni stvaraju plesne, melodične live setove bazirane na principima jazz improvizacije. Njima će se pridružiti Babilonska odnosno Nina Maštruko – zadarska DJ-ica sa zagrebačkom adresom i razdrmati nas setom živahnih beatova iz područja cluba i breaksa.

Ljeto počinje, službeni podaci kažu, u petak, 21. lipnja u 16:54. A kako bolje proslaviti početak nego uz bend koji isijava radost i optimizam, uz vesele ukulele, temperamentni klarinet, neumorni bubanj i super-moćne harmonije, i k tome se zove Ljetno Kino! Radi se, dakako, o dobro poznatoj skupini sjajnih, afirmiranih glazbenika od kojih većina iza sebe ima i po tridesetak godina djelovanja na sceni.

Koncertni line-up KvART-a završava u subotu, 22. lipnja, koncertom riječke grupe Jonathan. Trenutno najaktualniji hrvatski rokeri, iza kojih su rasprodani koncerti, europske i američke turneje, zapaženi nastupi na Exitu, InMusicu, Pula Film Festivalu, Ferragosto Jamu, te glazba za promotivni spot Rijeka EPK 2020. Kreativna snaga ovog benda, njihov značaj na sceni danas, autorska inovativnost, popularnost i sama činjenica da po prvi puta nastupa u Zadru, zaslužuje najpočasnije mjesto u glazbenom programu KvART-a,  koncert u Žutinelu za kraj trećeg izdanja festivala!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X