Zagreb Book Festival donosi i atraktivan glazbeni program

Treći po redu Zagreb Book Festival, koji će se ove godine osim u MUO održati i u kinu Tuškanac i Vinyl baru, tijekom sedam dana trajanja u više od pedeset događanja nastupit će preko devedeset stranih i domaćih gostiju.

Zagreb Book Festival
Zagreb Book Festival

Ove godine organizator Zagreb Book Festivala će predstaviti Austriju kao društvo snažne umjetničke scene koja na najbolji način spaja tradicionalno i moderno, te kroz aktualne teme publici približili austrijsku književnost, film, glazbu i društvenu klimu. Za temu Festivala odabrana je Fragilnost – tema koja u današnjem svijetu nestalnosti i neizvjesnosti zauzima ključno mjesto u djelima mnogih umjetnika kao i u životima svih nas. Djelomice novi koncept Festivala koji će potaknuti promišljanje današnjice kroz razgovore s nekim od najznačajnijih europskih intelektualaca, odrazit će se u večernjim diskusijama o našim svakodnevnim fragilnostima – ravnopravnosti, društvenih sustava, slobode govora, virtualnih identiteta i drugih.

Imajući na umu da je znatiželju i promišljanje presudno usvojiti što ranije, prvi dio svakog dana Festivala, bit će posvećen najmlađima koji će sudjelovati u više od petnaest događanja – razgovora, predstavljanja, predavanja i radionica. Osim svega navedenog na Festivalu će u prodaji biti ponuđeno više od 5000 naslova po popularnim cijenama.

Osim književnog programa u sklopu Festivala bit će prikazana tri filma i održana četiri koncerta. U ponedjeljak 22. svibnja će na ljetnoj pozornici u 19 sati tako nastupiti ansambl studenata Muzičke akademije, posebice udaraljkaškog te gudačkih studija, COL LEGNO. Dirigent je Darijan Ivezić, a koncertna majstorica studentica 4. godine violine Jasmina Bojić. Naglasak djelovanja ansambla je na literaturi XX. stoljeća, baziranoj na gudačkom orkestru, kao i na izvedbama i praizvedbama djela hrvatskih autora. Ansambl djeluje i u pop-sastavu Col legno FM s programom popularne glazbe od Beatlesa do Davida Guette.

U četvrtak 25. svibnja na istom će mjestu u 21 h nastupiti HOLLER MY DEAR, svestrani bend koji dolazi iz Berlina, a kroz jazz, funk i folk melodije te zarazni ritam širi pozitivnu energiju koja djeluje poput antidepresiva. Iza sebe imaju dva albuma i niz koncerata diljem Europe. S novim albumom “Eat, Drink and Be Merry” obaraju s nogu još pikantnijom glazbom nego što je bila do sada.

Dan kasnije, u istom terminu u atriju će nastupiti GENTLEMAN, hrvatski kantautor koji na sceni djeluje od 2015. g. Na koncertima posebne atmosfere izvodi pjesme specifičnog sentimenta glazbeno svedene na gitaru i vokal, ali u kompleksnom aranžmanu evocirajući ono najbolje od jazza i popularne glazbe proteklih desetljeća. Sve su pjesme beziznimno intimne, lirski i glazbeno moćne, žanrovski raznovrsne, ali uvijek prepoznatljivo Gentlemanske.

Posljednji u nizu koncerata održat će se u subotu u klubu Vinyl, a nastupit će indie rock bend iz Austrije FAREWELL DEAR GHOST. Na sceni su se pojavili 2013. godine s albumom “We Colour The Night”, nakon kojeg slijedi EP “Skin” 2016. godine. Njihovi albumi i koncerti popraćeni su odličnim kritikama. Ne bježeći od velikih gesti i osjećaja Farewell Dear Ghost kanaliziraju svoju strast, sumnje i nade u savršenoj simbiozi začudnih stihova i glazbe koja nosi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X