‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’ predstavlja: Dimitrije Dimitrijević ‘Kovitlac’

Dimitrije Dimitrijević ‘Kovitlac’, četvrti je spot koji prati dugoiščekivanu kompilaciju ‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’, a snimao ga je Bojan Koštić.

Dimitrije Dimitrijević iz KSET-a (Foto: Lana Nežmah)

Dimitrije Dimitrijević je kantautorski izričaj Dimitrija Simovića (frontmena i basiste grupe Igralom). Obuhvaća jedan zanimljivi transžanrovski prostor, ali se eksplicitno mogu uočiti trip hop, dark blues, funk, alternativa i dream pop.

Dimitrije je 04. 12. 2020. za Menart objavio svoj album prvijenac u digitalnom obliku pod nazivom “Čar-pitanje”.

Dimitrije Dimitrijević iz KSET-a (Foto: Lana Nežmah)

„Posljednja stvar na albumu zove se “Kovitlac” i upravo se ona našla na kompilaciji Zagreb Calling. Muzičari koji su zajedno sa mnom u KSET-u snimili “Kovitlac” su: Ivan Cimi Marinović (bubanj), Viktor Slamnig (bas gitara), Sara Renar (synth), Leo Beslać (synth), Jakša Perković (gitara) i Vedran Peternel (soundscape). U pitanju je jedna sanjiva, ali plesna, numera, koja će sigurno pokrenuti ljubitelje bendova poput Joy Division, The Cure, Gorillaz i sl. „, poručuje Dimitrije Simović, autor teksta i glazbe.

Dimitrije Dimitrijević iz KSET-a (Foto: Lana Nežmah)

Kompilacija na ploči izlazi 5. svibnja, a bit će dostupna i na digitalnim servisima. “Zagreb Calling: Generacija bez refrena” već sada možete predspremiti u svoje digitalne fonoteke.

Kompilacija „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova koji su početkom 2021. četiri dana snimali po jednu pjesmu u KSET-u. Tijekom tih izvedbi uživo, nastali su i spotovi, a sve pjesme će uskoro biti objavljene i na vinilu. Uz Dimitrija Dimitrijevića, na ploči sviraju: Ivan Grobenski, Truth≠Tribe, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, The Gentleman, nemanja, Eine i Porto Morto.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X