Zagrebačka kantautorica Mary May objavila debitantski album

Mary May, zagrebačka kantautorica, danas je objavila svoj debitantski album ‘Things You Can`t Put Your Finger On’.

Mary May ‘Things You Can`t Put Your Finger On’

Nakon singlova “Softest Tune”, “Somewhere Else” i “Let Me Work”, Mary je prošli tjedan objavila četvrti singl “A Lot” kao najavu debitantskog albuma. Na albumu “Things You Can`t Put Your Finger On” se nalazi 13 pjesama za koje Mary May potpisuje glazbu i stihove, a Mark Mrakovčić produkciju.

“Ono kad misliš da ne možeš, da nemaš to u sebi, kad ne možeš uprijeti prstom u to nešto, ali opet znaš da je tu… Ovaj album je poput dnevnika, nalaza krvi, osobne karte. I zastrašujuće je to dati vani, drugim ljudima na raspolaganje, a opet, nema većeg oslobođenja”, rekla je Mary May.

Producent Mark Mrakovčić je izjavio: “Na ovom albumu se kroz pjesme može osjetiti ono što se dogodilo i tokom snimanja, a to je glazbeni rast Mary May. Od osobe koja nikad nije snimala, do suverenog vladanja aranžmanom i idejama u produkciji. Pjesme su se uvijek snimale u dobroj, kreativnoj atmosferi i mislim da se to i čuje”.

Poslušajte album na YouTube kanalu:

Mastering albuma radio je njujorški producent i inženjer zvuka Andre Kelman.

“Oduševio sam se odmah čim sam čuo vokal na pjesmi “Softest Tune”. Njen snažan, a opet prekrasan falset. Uvijek mi je užitak surađivati s tako talentiranim autroima na njihovim debut izdanjima i pokušati im pomoći da dođu do šireg slušateljstva. Imao sam to zadovoljstvo surađivanja s mnogim izvođačima kao što su Cat Power, Phoenix, Beastie Boysi, samo da spomenem neke, i imam osjećaj da će ih Mary May uskoro dostići”, rekao je Andre Kelman.

Mary će uz pratnju benda kojeg čine vrhunski glazbenici; saksofonist Marin Živković, gitarist Luka Čapeta te bubnjar Borko Rupena koncertno promovirati album u prosincu u Kulturnom Centru Mesnička.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X