John Zorn dovodi svoj maraton na 60. Jazz festival u Ljubljani

U sklopu The Bagatelles Marathona nastupaju slavni glazbenici kao što su John Medeski, Marc Ribot, Julian Lage, Erik Friedlander, Mark Feldman i drugi.

  • 88
    Shares
60. Jazz festival Ljubljana

Nakon deset godina John Zorn se iduće godine vraća u Ljubljanu na jubilarno 60. izdanje tamošnjeg festivala jazza, a sa sobom dovodi i svoj glazbeni maraton, The Bagatelles. Na prvi dan festivala, 18. lipnja 2019., Zorn će predstaviti svoj solo recital na orguljama The Hermetic Organ, a dan poslije nastupit će Masada, Craig Taborn, Trigger, John Medeski Trio, Ikue Mori, Gyan Riley & Julian Lage, Peter Evans, Kris Davis, Nova Quartet, Asmodeus (Marc Ribot, Trevor Dunn, Kenny Grohowski) i drugi.

Šezdeseti ljubljanski Jazz festival donosi više od 30 koncerata na pet lokacija, filmove, predavanje i dvije izložbe. U parku Cankarjevog doma održat će se cjelodnevni showcase program za slovenske i strane izvođače svih životnih dobi. Prije samog početka festivala, 17. lipnja, glazbeni će se program održati u klubu Gromka, a u dvorani Gallus Cankarjevog doma održavat će se koncertim, uključukući i projekt John Zorn u Ljubljani. Jedna od lokacija na kojima će se održavati noćni program je i Klub CD, a veliko finale festivala u koprodukciji Cankarjeva doma i Kina Šiška održat će se na Križankama.

  • 88
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X