John Zorn dovodi svoj maraton na 60. Jazz festival u Ljubljani

U sklopu The Bagatelles Marathona nastupaju slavni glazbenici kao što su John Medeski, Marc Ribot, Julian Lage, Erik Friedlander, Mark Feldman i drugi.

60. Jazz festival Ljubljana

Nakon deset godina John Zorn se iduće godine vraća u Ljubljanu na jubilarno 60. izdanje tamošnjeg festivala jazza, a sa sobom dovodi i svoj glazbeni maraton, The Bagatelles. Na prvi dan festivala, 18. lipnja 2019., Zorn će predstaviti svoj solo recital na orguljama The Hermetic Organ, a dan poslije nastupit će Masada, Craig Taborn, Trigger, John Medeski Trio, Ikue Mori, Gyan Riley & Julian Lage, Peter Evans, Kris Davis, Nova Quartet, Asmodeus (Marc Ribot, Trevor Dunn, Kenny Grohowski) i drugi.

Šezdeseti ljubljanski Jazz festival donosi više od 30 koncerata na pet lokacija, filmove, predavanje i dvije izložbe. U parku Cankarjevog doma održat će se cjelodnevni showcase program za slovenske i strane izvođače svih životnih dobi. Prije samog početka festivala, 17. lipnja, glazbeni će se program održati u klubu Gromka, a u dvorani Gallus Cankarjevog doma održavat će se koncertim, uključukući i projekt John Zorn u Ljubljani. Jedna od lokacija na kojima će se održavati noćni program je i Klub CD, a veliko finale festivala u koprodukciji Cankarjeva doma i Kina Šiška održat će se na Križankama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X