Zagrebački glazbenici pomažu Zagrebu nakon potresa kompilacijom ‘ZGB 2020’

Devetnaest renomiranih glazbenika okupili su se na kompilaciji ‘ZGB 2020’, te se odrekli prihoda od prodaje, uključujući Rundeka, Mangroove, Chui, Jinx… Novac od prodaje će biti doniran od strane izdavača, Rika Muzika. Kompilacija izlazi 1. svibnja.

‘ZGB 2020’

Zagreb je u zadnjih 40-ak godina grad s vrlo živom glazbenom scenom koja nije zamrla čak ni 1990-ih u vrijeme rata. Možemo govoriti o specifičnom, osebujnom zvuku Zagreba kojeg su tvorili Azra, Boško Petrović, Cul-de-sac, Dee Dee Mellow, Haustor, Sexa, Vještice i brojni drugi.

Zagrebom već neko vrijeme odjekuje jedan novi kreativni val, a energija i ljubav prema glazbi samo raste. Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, najviše je oštetio Donji grad i nanio nemjerljivu štetu kulturi u Zagrebu koja je radi pandemije bolesti COVID-19 već bila na izdisaju. Donji grad je zagrebački downtown, u kojem se događa najviše kulture pa i najviše svirki uživo. Oštećene su brojne kuće, mnogi ljudi morali su napustiti domove. Oštećene su i najvažnije zagrebačke kulturne institucije i upitno je kada će vratiti svoj puni sjaj.

Kompilacija “ZGB 2020” će biti objavljena u petak, 1. svibnja, putem Bandcampa. U petak se Bandcamp odriče svojih 15% od prodaje, pa to daje mogućnost da se prikupi više novaca.

“Ovom kompilacijom želimo pridonijeti obnovi nezavisne scene u Zagrebu, i to primarno pomažući umjetnicima koji su radi potresa izgubili svoje domove i izvor prihoda, što je dodatno pojačano u uvjetima pandemije kada je zabavna industrija ionako na koljenima. Zajedništvo i kreativnost hrvatske alternativne scene koja gravitira oko Zagreba u središtu su ove kompilacije i utkane u emociju iza svake pjesme na albumu. Nijedan čovjek nije otok, i sada je važnije nego ikad doprinijeti novom i boljem sutra za sve nas. Sav prihod od prodaje ove kompilacije putem Bandcampa, Rika Muzika će donirati jednoj od zagrebačkih udruga koje pomažu oštećenima u potresu. Slušanjem albuma na digitalnim platformama, shareanjem kompilacije i interakcijom s našim sadržajem i izvođačima, pomažete nam prenijeti poruku zajedništva i pokazati da bez obzira na sve, stojimo jedni uz druge i ne odustajemo. Hvala svim izvođačima i izdavačima koji su pridonijeli stvaranju ove kompilacije i odrekli se vlastitih prihoda od prodaje”, poručuju iz kuće Rika Muzika.

>>Skinite kompilaciju i donirajte

Popis pjesama “ZGB 2020”:

Mangroove – Nešto veće od nas (04:23)
Sfumato – Fatamaran (06:58)
Jinx – Jesmo li dobro (05:16)
Mary May – From Home (03:02)
Sara Renar – Trag (03:06)
Antenat – Danas ima sutra (05:35)
Doringo – Mrežničko kolo (04:12)
Mimika Orchestra – Forgiveness Day (10:11)
Andreja, Rundek i Ekipa Ftičeki – Dolinom se šetala (03:22)
JeboTon Ansambl – Memoari ‘09 (03:03)
Mašinko – Cmrok 2 (02:57)
Peglica i Komandos – Kiosk Bronko (04:51)
Kozmodrum – Wormhole (06:00)
Porto Morto – Kuća (04:39)
Tús Nua – Palindrome (05:35)
Rundek Cargo Trio – Ima ih (05:04)
Chui – Eternautova tema (12:25)
ST!llness – Energija (08:02)
Truth ≠ Tribe – LA 1992 (06:55)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X