Zaključak ljubljanskog MENT-a 2021: Internacionalni koncerti su se vratili u Sloveniju

Održano je sedmo, ujedno i prvo izdanje MENT festivala u Ljubljani.

Insan na MENT-u (Foto: Kaja Brezočnik)

“Ako ne uzmemo u obzir sve vas koji ste prisustvovali koncertima iza ograde u Kinu Šiška i Švicarija, gotovo 2000 ljudi posjetilo je festival u devet dana. Među 30 glazbenika i bendova dvije trećine bili su slovenski umjetnici – neki od njih nastupili su na festivalu prvi put ikad – a trećina je došla iz Hrvatske, Češke, Austrije, Italije i Poljske”, poručuje direkcija festivala MENT, te nastavljaju: “Unatoč udaljenosti između pozornice i posjetitelja, većina izvođača nije mogla sakriti uzbuđenje, jer je mnogima to bio prvi pravi nastup nakon više od šest mjeseci izbivanja glazbe uživo. Zajedno smo pjevali i plesali diskretno, proživljavajući mini otkrića o neprocjenjivosti takvih događaja. I unatoč olujnom vremenu u petak, svoje smo devetodnevno slavlje glazbe uživo zaključili dvostrukom dugom nad Ljubljanom.”

Dvostruka duga na Ljubljanom (Foto: MENT 2021)

Ovogodišnja butik-konferencija MENT, koja se odvijala uživo i putem internet streama u Gradskom muzeju u Ljubljani, obradila je neka od ključnih pitanja domaće glazbene industrije i ponudila radionice o streaming platformama, glazbenom marketingu i promociji.

MENT 2021 (Foto: MENT 2021)

U suradnji s galerijom DobraVaga organizirana je 5. komercijalnu izložbu glazbenih plakata appointMENT koja je otvorena do 30. lipnja. Premijerno je objavljena prva kompilacija slovenske ambijentalne glazbe “Senzorama Vol 1”, koproducirana je radionicu Modul@rnice i predstavljen projekt “Young Researchers IV”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X