ZAMP naplatio 8000 kuna fitness centru jer se na YouTubeu puštao Coldplay

Prekršajni sud u Karlovcu riješio je 8000 kn kazne vlasnici jednog fitness centra u čijem se klubu putem YouTubea puštala pjesma ‘Clocks’ od Colplaya, a sve za vrijeme dok je u njemu boravio agent ZAMP-a.

Fitness Gym (izvor: Wikipedia)

Vlasnica je ‘popila’ 3000 kuna kazne, a pravna osoba čak 5000 kuna, dakle sveukupno 8000 kuna za Grammy skladbu godine iz 2002. godine. Nadalje, u presudi se ističe kako je zastupnik ZAMP-a toga dana provodio kontrolu u fitness centru i u tih nekoliko minuta nadzora preko YouTubea prepoznao nježni falsetto Chrisa Martina. Shodno konsekvencama odmah je oglobio vlasnicu. Inače je u nadzoru bila prisutna i direktorica fitness centra, a prema svjedočenjima ZAMP-ovog utjerivača, prostor je bio velik do 100 kvadrata i u njemu je u Martinovoj skladbi nesumnjivo uživao veći broj vježbača.

Sudcu je to bilo dovoljno da zaključi kako je Zakon o autorskom pravu eklatantno prekršen te je vlasnici automatski napabirčio kaznu. Presuda je pravomoćna pa mlada poduzetnica nema pravo žalbe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X