Započelo snimanje filma ‘Nebeska tema’ o Vladi Divljanu

Producentska kuća Starhill u petak je započela sa snimanjem dokumentarnog filma ‘Nebeska tema’ o jednom od najznačajnijih glazbenika sa naših prostora, Vladi Divljanu.

Zdenko Kolar - prvi sugovornik u filmu 'Nebeska tema' (Foto: Nemanja Đorđević)
Zdenko Kolar – prvi sugovornik u filmu ‘Nebeska tema’ (Foto: Nemanja Đorđević)

U studiju Aleksandra Protića zabeležana je fascinantna priča Zdenka Kolara o velikom prijateljstvu sa Vladom Divljanom puna emotivnih momenata i zanimljivih anegdota. Ovo svjedočanstvo, koje je za potrebe filma snimljeno samo zvučno (bez slike, tzv. “off”), predstavlja intimnu vizuru na jednog izuzetnog čovjeka.

“Sa jedne strane mi je drago što učestvujem u ovom projektu, to dugujem mom drugu i komšiji Vladi, a sa druge strane to mi budi setu jer me je film naterao da se setim nekih stvari koje sam potisnuo. Divna je stvar što se ovako nešto događa, što je Mladen Matičević došao na ideju da napravi film o Vladi, on to definitivno zaslužuje. Takođe je divno što je cela moja generacija muzičara uzela učešća, mislim da ovo može da bude veoma lep i kvalitetan film”, izjavio je Zdenko Kolar nakon snimanja.

Mladen Matičević, reditelj i scenarista filma “Nebeska tema”, je nakon uspješnog starta rekao: “Veoma sam srećan što je počelo snimanje, svi smo dugo čekali ovaj trenutak. On donosi posebnu vrstu uzbuđenja jer počinje velika avantura. Druga stvar koja mi je draga je da smo otpočeli film sa Zdenkom Kolarom koji je i u mojoj glavi i u Beogradu mitska muzička figura. Ove dve stvari me čine vrlo srećnim”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X