Započelo snimanje filma ‘Nebeska tema’ o Vladi Divljanu

Producentska kuća Starhill u petak je započela sa snimanjem dokumentarnog filma ‘Nebeska tema’ o jednom od najznačajnijih glazbenika sa naših prostora, Vladi Divljanu.

Zdenko Kolar - prvi sugovornik u filmu 'Nebeska tema' (Foto: Nemanja Đorđević)
Zdenko Kolar – prvi sugovornik u filmu ‘Nebeska tema’ (Foto: Nemanja Đorđević)

U studiju Aleksandra Protića zabeležana je fascinantna priča Zdenka Kolara o velikom prijateljstvu sa Vladom Divljanom puna emotivnih momenata i zanimljivih anegdota. Ovo svjedočanstvo, koje je za potrebe filma snimljeno samo zvučno (bez slike, tzv. “off”), predstavlja intimnu vizuru na jednog izuzetnog čovjeka.

“Sa jedne strane mi je drago što učestvujem u ovom projektu, to dugujem mom drugu i komšiji Vladi, a sa druge strane to mi budi setu jer me je film naterao da se setim nekih stvari koje sam potisnuo. Divna je stvar što se ovako nešto događa, što je Mladen Matičević došao na ideju da napravi film o Vladi, on to definitivno zaslužuje. Takođe je divno što je cela moja generacija muzičara uzela učešća, mislim da ovo može da bude veoma lep i kvalitetan film”, izjavio je Zdenko Kolar nakon snimanja.

Mladen Matičević, reditelj i scenarista filma “Nebeska tema”, je nakon uspješnog starta rekao: “Veoma sam srećan što je počelo snimanje, svi smo dugo čekali ovaj trenutak. On donosi posebnu vrstu uzbuđenja jer počinje velika avantura. Druga stvar koja mi je draga je da smo otpočeli film sa Zdenkom Kolarom koji je i u mojoj glavi i u Beogradu mitska muzička figura. Ove dve stvari me čine vrlo srećnim”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X