Zarada filma ‘Tenet’ potvrdila problem kino-dvorana – operacija uspjela, pacijent umire

Nakon što se proteklog tjedna digla prašina oko krivih brojki zarade novog kino hita ‘Tenet’ u SAD-u, s dolaskom pravih brojeva potvrđuju se slutnje da su filmska industrija i kino dvorane s trećinom popunjenog kapaciteta u velikom problemu.

‘Tenet’

Nolanov novi filmski hit “Tenet” u ulozi je pokusnog kunića kad je riječ o sudbini blockbustera u kino-dvoranama koje su počele otvarati svoja vrata u novom režimu rada nakon covid-karantene.

U prvom tjednu prikazivanja “Tenet” je zaradio 9,5 milijuna američkih dolara u premijernom vikendu u ukupno 2910 kino-dvorana u SAD-u. Zasad je otvoreno 70% dvorana, ali su zatvoreni najveći multipleksi u New Yorku i Los Angelesu. Računajući i zaradu od projekcija diljem svijeta, “Tenet” je ostvario 200 milijuna američkih dolara.

No kao i američko, tako su i ostala kino tržišta operativno u smanjenom kapacitetu (Njemačka -34%, Francuska 36%). Problem je u tom što nitko nije siguran hoće li se “Tenet” uspjeti uopće isplatiti u trenutnim uvjetima rada kad brojni kino-operateri izjavljuju kako nema isplativosti ako nema mogućnosti da dvorane rade punim kapacitetima, a kako zaključuju na Indiewire; “U ovom trenutku se čini da novac ide direktno u kanalizaciju. Kina su se otvorila, distribucija je krenula. Operacija je uspjela, ali pacijent umire.”

Ukratko, troškovi kino-dvorana su narasli zbog pridržavanja epidemioloških mjera, ali se zarada stanjila.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X