Zašto Page i Plant tretiraju John Paul Jonesa kao građanina nižeg reda

Jason Bonham, bubnjar i sin pokojnog bubnjara Johna Bonhama iz grupe Led Zeppelin nedavno je u razgovoru na podcastu s Patom Monahanom otkrio više detalja o odnosima između članova te grupe, piše Ultimate Classic Rock.

John Paul Jones, Robert Plant i Jimmy Page, u Kennedy Centru kada su primili priznanje američkog predsjednika Baracka Obame (Izvor: Wikipedia)
John Paul Jones, Robert Plant i Jimmy Page, u Kennedy Centru kada su primili priznanje američkog predsjednika Baracka Obame (Izvor: Wikipedia)

Bonham je dobro upoznat s odnosima između članova grupe Led Zeppelin zahvaljujući svom porijeklu ali i suradnji s njima, pogotovo na nastupu u O2 dvorani tijekom kojeg je 2007. snimljen film “Celebration Day”.

Tada su se prvi puta nakon smrti Johna Bonhama, okupili Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones i s Jasonom Bonhamom snimili koncert koji je samo u prvoj večeri prikazivanja u kinima 2012. zaradio više od 2 milijuna dolara.

Jason Bonham imao je tada priliku upoznati se s međusobnim odnosima članova grupe zahvaljujući dugotrajnom uvježbavanju koje prethodilo nastupu.

Tijekom razgovora s Monahanom na podcastu, Bonham se zakačio na tvrdnju da Johna Paula Jonesa Jimmy Page i Robert Plant tretiraju kao građanina nižeg reda iako je on grupi doprinjeo puno više u glazbenom smislu nego što to mnogi shvaćaju.

Bonham je pojasnio: “Jones je vrlo obrazovan glazbenik. On zna napisati partiture i osmisliti čitavu orkestraciju.”

Prisjetio se tada i jednog zanimljivog događaja sa zajedničke probe: “Uvježbavali smo dio jedne pjesme, a Page ga je brojao kao 16 krugova svoga gitarskog rifa. Tada je pitao Jonesa da li dobro računa, a ovaj mu je odgovorio: ‘Nikada nismo dobro brojali. Nema smisla to sad mijenjati. Ti broji na svoj način, a ja ću brojati na ispravan način’”, ispričao je Bonham.

Zaključio je i kako bi opet rado zasvirao u Led Zeppelinima ako bi se ponovno oformili.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X