Zbog otvaranja Svjetskog prvenstva u Rusiji, Robbie Williams optužen da je ‘prodao dušu Putinu’

Robbie Williams našao se pod paljbom na društvenim mrežama uoči nadolazećeg nastupa na otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji koje je na rasporedu sutra, 14. lipnja.

  • 16
    Shares
Vladimir Putin pliva s dupinima (izvor: screenshot YouTube)

Podsjećamo, ranije ovog tjedna najavljeno je da će Williams nastupiti na otvorenju, na stadionu Lužniki, u Moskvi, neposredno pred otvaranje prvenstva utakmicom između Rusije i Saudijske Arabije.

“Postoji mnogo načina da zaradite novac, gospodine Williams, no prodaja duše diktatoru ne bi smjela biti jedan od njih”, napisao je voditelj globalne organizacije “Magnitsky Justice Campaign” koja i dalje istražuje uzrok smrti i razlog pritvaranja anti-koprupcijskog odvjetnika Sergeja Magnickog koji je, pod nerazjašnjenim okolnostima, preminuo u Moskvi 2008. godine. “Srami se. Ova poruka je u ime Sergeja Magnickog, Borisa Nemcova, Ane Politovskaje, žrtava MH17, deset tisuća mrtvih ukrajinskih vojnika…”

Robbie Williams (Foto: promo)

Kako izvještava Guardian, na Williamsa se obrušio i parlamentarni zastupnik Labour Partya, Stephen Doughty:  “Iznenađujuće je i razočaravajuće čuti da je tako veliki britanski umjetnik kakav je Robbie Williams, ambasador za ljudska prava i LGBTQ zajednica, pristao na to da mu Rusija i FIFA plaćaju za nastup na otvaranju Svjetskog prvenstva.”

Robbie Williams na kritike još nije odgovorio.

  • 16
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X