Zebra Dots – ušminkani ali vjerodostojni bend koji grize pozitivno

Slovensko-hrvatski bend po prvi put se predstavio zagrebačkoj publici u utorak u Malom pogonu Tvornice kulture.

Saša Aleksandra Danilova (Foto: Borna Čavrag)

Prva asocijacija na Zebra Dots bila mi je slavna ideja pariških prometnih urbanista da se pješački prijelaz ne označava prugama i bojom već metalnim, u asfaltu zalivenim krugovima koji omeđuju široki pasaž preko prometnice. Možda je ta ideja bila preteča prugastim zebrama i možda je danas posve nestala s ulica gradova. Bendu Zebra Dots smiješi se prilika proputovati puno gradova i uz put pronaći koji istočkani, umjesto isprugani prijelaz.

U cmoljavoj još uvijek jesenskoj noći 18. prosinca bend se po prvi puta predstavio zagrebačkoj publici u malom Pogonu Tvornice kulture. Iako s repertoarom tek jednog albuma, Zebra Dots su preko sat vremena izbacivali zvuke pozitive i bezbrižnosti na okupljeno mnoštvo. Na Vox Feminae festivalu najavljeno novo vrijeme za heroine sada se materijalziralo u liku Zebra Dots pjevačice Saše Aleksandre Danilove koja na nastupima suvereno nosi triko “srebrne letačice” i baš kao antipod spomenutom super junaku zrači smislom i zarazno radosnom energijom. Glazba koju lansiraju Zebra Dots evocira plaže, sunce i uživanciju u toplim morskim noćima.

Koolade (Foto: Borna Čavrag)

Primjese soula i r’n’b stilova prožimaju se slušno ugodno s indie rock bazom tako da su asocijacije na Scissors Sisters bile neminovne, pogotovo što je uz Sašu glavni vokal i Koolade, naoko nježan mladić čiji glas ide duboko u muževne rezonance. Svih šest članova Zebra Dots moralo si je prilično ograničiti kretanje malom pozornicom u Tvornici što nije nimalo umanjilo njihovu zarazno plesnu ekspresiju.

Ograničenja snimljenog materijala provirivala su na vidjelo kroz cijelo trajanje koncerta jer CD ne može dočarati živu uigranost i razigranost benda koji je pjevački manje ispeglan nego na mediju, ali njihov cjelokupni dojam uživo daje puno žešći okvir za plesnu inspiraciju od snimke.

Zebra Dots u Tvornici (Foto: Borna Čavrag)

Centralno mjesto koncerta u mom slučaju zauzela je pjesma “One Desire”, zapravo jedina laganica na albumu “Walking On a Chance” zbog svoje ujednačene sporosti kroz cijelu pjesmu. Snažan pozitivistički tekst izaziva misli i osjećaje duhovno važne poruke pametne samouvjerenosti. Artikulirana želja u toj pjesmi je prekrasna i snažna i gura naprijed. Što bolje poželjeti zaigranoj ekipici Zebra Dots nego da im se želje nastave ostvarivati.

Saznajte više:

Zebra Dots ‘Walking On A Chance’ – kvalitetan pop izvan estradne kaljuže

‘Mi smo autorski bend koji glazbu shvaća ozbiljno i ne želi se kompromitirati’

Zebra Dots – sigurnim koracima prema promjeni

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X