Žedno uho najavljuje nove izvođače u 2014. godini

Novim potvrđenim nastupima u 2014. godini – njemačkog jazz noir benda Bohren & Der Club Of Gore i američkog instrumentalnog psych folk kantautora Williama Tylera – Žedno uho sve više otkriva uzbudljive, autentične i prije svega kvalitetne koncerte koji će se dogoditi u predstojećoj godini.

William Tyler

13. ožujka u kinu Grič nastupit će nadareni instrumentalni američki psych folk kantautor William Tyler, kada će zagrebačkoj publici predstaviti glazbu sa posljednjeg hvaljenog studijskog albuma Impossible Truth.Pored zagrebačkog gostovanja William će nastupiti i 11. Ožujka u Šibenskom klubu Azimut. Porijeklom iz prijestolnice američke folk glazbe, Nashvillea u državi Tennessee, William u zvuku ima jasno ugraviranu tugu ugnjetanog, eksploatiranog crnog ili bijelog čovjeka američkim imperijalističkim sistemom. Svoj senzibilitet da glazbom prenese slike američkog propalog sna pod utjecajem tradicionalne glazbe podneblja gdje je rođen rezultira harmonijski bogatim instrumentalno-poetičnim, psihodeličnim američkim folkom koji ima moć doprijeti do svačijeg srca. Koliko je William izvanposječno talentiran gitarist i umjetnik potvrđuje činjenica da je prije svoje solo karijere svirao u bendovima Silver Jews, Bonnie “Prince” Billy i Lambchop. Također je nastupao kao predgrupa izvođačima poput Yo La Tengo.

Bohren & Der Club of Gore

28. ožujka u klubu Mochvara nastupit će jedinstveni njemački jazz noir band Bohren & Der Club of Gore. Nakon nastupa u zagrebačkom klubu KSET prije više od deset godina ispred šačice entuzijasta, također u organizaciji Žednog uha, svjetski glazbeni kritičari prepoznaju kvalitetu i originalnost Bohren & Der Club of Gore nakon čega postaju traženo ime diljem Europe, a i svijeta. Tijekom svoje karijere koja datira od 1992. godine bend je sa spoja doom metala i jazza prelazio u čisto intrumentalni, moderni, ambijentalni mračni jazz koji slušaoca nakon deset minuta slušanja glazbe doslovno uvodi u ugodni mistični trans. Svoju glazbu opisuju kao jako usporenu glazbu kultnog benda Black Sabbath čiji su veliki fanovi, a izražavaju je kroz modernu, mračnu, jako sporu jazz kompoziciju, svirajući saksofon, bubanj, kontrabas i varijacije analognih električnih klavira suptilno bojajući i produbljujući zvuk elektronskim efektima. Ovaj bend već kultnog statusu glazbeni kritičari uspoređuju sa kvalitetom i atmosferom bitnih kompozicija Angela Badalamentija koje je napisao za filmski klasik Davida Lyncha, Twin Peaks. O kakvoj glazbi se radi dodatno opisuje informacija da su njihovi veliki fanovi Stephen O’Malley (SunnO) i Mike Patton. Patton ih preko svojeg Ipecac Recordingsa izdaje za tržište SAD-a te se pojavljuje na njihovom posljednjem albumu Beileid iz 2011. godine. Iza sebe imaju sedam izdanih studijskih albuma, a u zagrebačkom klubu Mochvara će premijerno predstaviti matrijale sa zadnjeg albuma Piano Nights koji po jako pozitivnim ocjenama glazbenih kritičara diljem svijeta najavljuje odličan i poseban koncert.

Infomacije o cijeni ulaznica kao i pretprodajnim mjestima slijede uskoro .

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X