Zgazime objavljuje album ‘Vićemošoćebit’

Album zadarskog glazbenika izlazi sutra, na Valentinovo.

Zgazime

Zadarski glazbenik Andrija Marković, s autorskim projektom Zgazime 14. veljače 2023. objavljuje prvi album “Vićemošoćebit”. Njegov je prvijenac svijetlo dana ugledao u kolovozu 2022., a u veljači ga čeka svojevrsno reizdanje uz potporu Purpurnih bašti – nezavisnog labela za čudne biljke.

Za glazbu, tekstove, aranžmane, produkciju i dizajn covera na “Vićemošoćebiti” zaslužan je sâm Marković, koji je odrastao u punk bendu pa i ovaj projekt gradi na DIY korijenju. Devet pjesama snimio je 2022. u svojoj primaćoj na Trešnjevci, na orguljama u Zadru i u ličkoj šumi. “Vićemošoćebiti” je atmosferična oda minulom djetinjstvu, odnosno njegovoj bezbrižnosti. Spajajući shoegaze, noise pop i slacker rock utjecaje zgazime portretira ponore ranih dvadesetih, kao što su letargija, samo(ne)pouzdanje, romantične i druge zablude.

Naziv “Vićemoštćebit” je stih iz pjesme “Nešto fali”, a referira se na zavičajni ikavski govor koji je prisutan u čitavom tekstu albuma, kao i internetski etos zoomer generacije. Uz pjesme koje prate klasičnu pop formulu nalaze se one koje ju negiraju, što odaje tendenciju za eksperimentiranjem. Tako na albumu možemo čuti gitarama vođene shoegaze bangere i atmosferične izlete koji bi se lako uklopili u zvučnu sliku coming-of-age filma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X