Zimizelen predstavlja prvi album ‘San na uzici’

Putovanje od mračne zime života do smislenije budućnosti.

Zimizelen “San na uzici”

Nakon hvaljenih singlova “Fantastično” i “Zamisli” te suradnje s Mary May na pjesmi “Likovi bez lica”, Zimizelen predstavlja publici debitantski album “San na uzici”. Ideja za album nastala je paralelno s prvom snimljenom pjesmom, prije otprilike dvije godine, a simbolično je svjetlo dana ugledao na prvi dan proljeća.

Zimizelen ističe kako se u doba pandemije odlučio izvući iz ladice pjesme na hrvatskom jeziku, njih pet koje je do tada u tišini skupljao. “Činio se kao dobar trenutak za glazbeni zaokret, pa sam samo pratio taj poriv i potrebu bez puno razmišljanja. Jako brzo su stigle i ostale pjesme, te se formirao album”, ispričao je.

“San na uzici” broji deset pjesama, uključujući i novi singl “Iza zavjesa”. Za novu pjesmu je objavljen i spot u režiji Beyond Pines Filmsa, u kojem je plesala Kristina Ogrinec.

“Album za mene predstavlja putovanje koje je krenulo iz te mračne zime života i vodilo me u smisleniju budućnost. Deset pjesama su početak i kraj tog razdoblja, poredane kronološki. Ovo je prvi projekt gdje sam na sebe navukao većinu zadataka, bacio se na glavu i odlučio vidjeti kako će ispasti. Naravno, nikad nisi potpuno sam, pa sam tako i ja imao veliku pomoć svojih prijatelja glazbenika. Prvi i glavni je Leonard Klaić koji je bio glavni savjetnik, producent i tehnička podrška kroz cijeli proces. Ideja je bila napraviti DIY solo album za koji ćemo se potruditi da ne zvuči nimalo tako”, zaključio je Zimizelen.

Psihodelični noir folk opis je žanra njegovih pjesama, a publici ih je već predstavio na nekoliko koncerta u Zagrebu, ali i šire. Album “San na uzici” u izdanju Dostave Zvuka dostupan je na svim digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X