Cjelogodišnji program proslave 10 godina ZEZ-a

Gozba za glazbene svejede.

ZEZ

ZEZ – Zavod za eksperimentalni zvuk ove godine slavi svoju 10. obljetnicu. KSET-ov program nesvakidašnje glazbe i avanturističkih pristupa zvuku obilježit će rođendan koncertima i događanjima kroz čitavu godinu uz brojne programske suradnje. Uz to, nezaobilazni ZEZ Festival zabrujit će u proljetnom terminu od 3. do 6. svibnja, a Izložba zvuka, rezidencijalni program i nova večer za mlade nade čudnovatog stvaralaštva ostvarit će se na jesen. Soundtrack slavljeničkoj godini pružit će i nova ZEZ-ova radijska emisija u eteru Radio Studenta.

ZEZ je započeo 2013. godine kao koncertni program, a s vremenom mutirao u festivalske formate i stvorio hibridne događaje poput Izložbe zvuka i rezidencijalnog programa. Nit vodilja svih programa je stvoriti prostor za slušati drugačije – ono što je drugačije, one koji su drugačiji i na drugačiji način. Ova platforma kroz proteklo desetljeće gurala je hrpu raznovrsnih žanrova – od free jazz vratolomija preko prljavih riffova iz grotla pakla do eterične elektronike i pop napjeva – sve s namjerom da pokaže kako žanr sam po sebi više ne znači puno. On danas ne odvaja scene, već ih isprepliće. Svi ljudi, kolektivi, žanrovi i stilovi koji su godinama prošli KSET-ovom pozornicom imaju ključnu stvar zajedničku – kroz umjetnost žele otvoriti oči i uši prema rubnome. Onome što izmiče definiciji i škaklja maštu.

Prvi u nizu programskih suradnji je ona s najvećim domaćim festivalom suvremene glazbe, Muzičkim biennalom Zagreb. U petak, 21.4. udružit će snage za nadrealan elektronički koncert svestrane ukrajinske producentice Katarine Gryvul uz domaću podršku izražajne producentice i kompozitorice tonote. Katarina Gryvul je umjetnica zvuka i producentica te skladateljica, violinistica i glazbena edukatorica. U svojem radu istražuje nijanse zvučnih tekstura te spaja organsku, klasičnu glazbu s progresivnim oblicima elektroničke glazbene produkcije. Eterično i mračno pomirit će i nastup tonote koja kombinira elemente ambijentalne i bass muzike s analognim i digitalnim sound designom.

Nakon toga, idući je na redu ZEZ Festival koji će u prvom tjednu svibnja naredati 4 šarolika koncertna dana i završnu klupsku večer, uz dnevne radionice i edukativne programe. Uskoro će odjeknuti i više informacija o izvođačima, a do tad znatiželjne uši mogu naćuliti frekvenciju Radio Studenta svaki ponedjeljak u 20h i poslušati ZEZ-ovu radijsku emisiju Slušaj drugačije!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X