Zoran Majstorović i Dunja Knebl objavili album ‘Sonce’

Album ‘Sonce’ potpuno je drukčiji u odnosu na ranije radove Zorana Majstorovića i Dunje Knebl, te je po stilu novost na domaćoj etno/world music sceni.

Zoran Majstorović i Dunja Knebl (Foto: promo)

Ta suradnja dovela je do stvaranja albuma plemenita zvuka: kombinacije cijelog niza žičanih instrumenata koje su odsvirali Zoran Majstorović (gitara, oud, saz, kora, ukulele, bisernica, mandolina) i gudački kvartet Delta, te glasa Dunje Knebl.

Na albumu je 10 tradicijskih hrvatskih narodnih pjesama iz kontinentalne Hrvatske, obrađenih prema notnim zapisima prema izboru Zorana Majstorovića i Dunje Knebl. Rezultat je prelijepa glazba koja je još jedna, posve originalna reinterpretacija starih zaboravljenih ili nedovoljno poznatih pjesama iz prebogate hrvatske baštine.

Zoran Majstorović i Dunja Knebl ‘Sonce’

Sve aranžmane potpisuje Zoran Majstorović, koji je ujedno i glazbeni producent. Snimano je u čak tri studija ( u GIS Studiju u Kastvu uz nimatelja Mateja Zeca, u Sunday Studiju u Svetoj Nedelji gdje je snimatelj bio Sven Pavlović i u Home Studiju u Rijeci uz snimatelja Gorana Lakotića) Miks i mastering su radili Goran Lakotić, Zoran Majstorović, dok je glazbeni producent Zoran Majstorović.

Naslovnicu i dizajn potpisuje Biljana Knebl.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X