Zrinka Posavec objavila video spot za pjesmu ‘Jabuka’

Glazbenica Zrinka Posavec objavila je video spot za novi singl ‘Jabuka’ koji je objavljen na njezinom zadnjem albumu ‘Pjesme o ljubavi i tijelu’, a koji je ove godine nominiran za nagradu Porin u kategoriji najboljeg world music albuma. Tim je prepoznat kao izuzetno glazbeno ostvarenje koje uspješno i znalački spaja autentični etno izričaj sa suvremenim glazbenim strujanjima.

Zrinka Posavec (Foto: promo)

Video spot za pjesmu “Jabuka” potpisuje filmski redatelj Mario Šulina koji je u suradnji sa Zrinkom Posavec filmski dočarao glazbu i stihove pjesme u kojoj se oslikavaju teme čežnje, iščekivanja i ljubavnog nemira. Spot je snimljen u Centru za kulturu grada Đakova i na mjestima netaknute prirode slavonskih pejzaža.

Album “Pjesme o ljubavi i tijelu” snimljen je i objavljen 2021. godine u suradnji s glazbenicima: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić na gitarama, Goran Delač na kontrabasu i Borna Šercar na perkusijama. Producent albuma je Goran Martinac. Glazbu i tekstove, izuzev jednog teksta koji je preuzet od Antuna Gustava Matoša (Suza), potpisuje Zrinka Posavec, a album je inspiriran tradicijskom glazbom i usmenom književnošću.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X