U kina stiže nagrađivani srpsko-hrvatski film ‘Da li ste videli ovu ženu?’

Uradak Dušana Zorića i Matije Gluščevića od 21. ožujka pogledajte u hrvatskim kinima.

“Da li ste videli ovu ženu?” (foto: Non-Aligned Films)

Nagrađivani srpsko-hrvatski film “Da li ste videli ovu ženu?”, debitantsko ostvarenje autorskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića sa Ksenijom Marinković u naslovnoj ulozi krajem ožujka stiže u hrvatska kina. Spomenuti je film svjetsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, dok je na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu nagrađen Grand Prixem te potom i nagradom za najbolju režiju na 15. Međunarodnom filmskom festivalu u Bangkoku. Film je od prosinca u kino distribuciji u Srbiji, dok je festivalska premijera održana u prosincu na 20. izdanju Human Rights Film Festivalu u Zagrebu. Od 21. ožujka nadalje film će biti prikazan u kinima u Zagrebu, Splitu, Zadru i Rijeci.

Glavnu ulogu u filmu tumači Ksenija Marinković, a u ostalim nastupaju Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra. Film je nastao u produkciji Non-Aligned Films i koprodukciji hrvatskih Dinaridi Filma (koproducentica Tena Gojić) te Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti.

“Da li ste videli ovu ženu?” nadrealistična je psihodrama koja kroz tri priče progovara o identitetu i transformaciji sredovječne žene. Glavni je lik Draginja, žena koja kroz tri različita života i životne situacije pokušava iskočiti iz vlastite kože. Inspiraciju za film pronašli smo u našim majkama. Često zamišljamo da je njihov život potpun, da ono što ih čini živima pripada prošlosti, a ne sadašnjem trenutku. Bez obzira jesu li ili ne, žene srednjih godina se u našem društvu arhetipski doživljava kao majke. Željeli smo istražiti skrivene živote sredovječnih žena i tragati za njihovim pravim identitetima. Da li ste videli ovu ženu? je „doplgenger“ bajka o ljudskoj potrebi za srećom i pripadanjem, objašnjavaju autori Dušan Zorić i Matija Gluščević.

Režiju i scenarij potpisuju Dušan Zorić i Matija Gluščević, producentica je Čarna Vučinić, a koproducentica Tena Gojić. Direktori fotografije su Aleksa Radunović, Marko Kažić, Milica Drinić, a montažu potpisuje Olga Košarić; scenografiju Iva Ilić i Milena Grošin, kostimografiju Kristina Savić, dok je dizajner zvuka Luka Gamulin. Autor glazbe je Stipe Škokić – DJ Jock.

Film će u Zagrebu premijerno biti prikazan 21. ožujka u kinu Kinoteka, u Splitu 30. ožujka u kinu Zlatna vrata te u Zadru u Kino Zoni 5. travnja. Potom će biti uvršten na repertoar zagrebačkog kina Kinoteka, kina Tuškanac, kina Metropolis MSU, splitskog kina Zlatna vrata, zadarskog Kino Zona te riječkog Art kino Croatia.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X