Zvižduci i ovacije: Coppolin film ‘Megapolis’ podijelio publiku u Cannesu

Dugoočekivani film Francisa Forda Coppole ‘Megalopolis’ imao je svoju svjetsku premijeru na filmskom festivalu u Cannesu 2024., gdje je dobio mješovite reakcije publike, uključujući zvižduke negodovanja, ali i ovacije na kraju projekcije.

‘Megapolis’

“Megapolis”, u trajanju 140 minuta, je film koji je Francis Ford Coppola planirao od 1980-ih i sam ga je financirao s oko 120 milijuna dolara. Film je okupio kast glumaca poput Adama Drivera, Giancarla Esposita, Jona Voighta, Laurencea Fishburnea, Aubrey Plaze i Shie LaBeoufa​.

Unatoč mješovitim kritikama, s nekim gledateljima koji su zviždali tijekom projekcije, film je izazvao značajan interes zbog Coppoline legendarne reputacije i ambicioznog opsega.

Coppola, poznat po klasicima poput “Kuma” i “Apokalipse danas”, ovim je projektom želio istražiti teme utopije i obnove društva. Centralni lik priče je Cesar Catilina (Driver), arhitekt koji želi poboljšati grad koji se u filmu zove New Rome i dakako podsjeća na New York.

Na premijeri na filmskom festivalu u Cannesu dio publike je počelo zviždati po završetku filma. Međutim, prema Jordan Ruimyju iz World of Reela, zvižduci su se ubrzo pretvorili u ovacije kada je počeo segment “In Memoriam” posvećen Coppolinoj pokojnoj supruzi Eleanor. Redatelj i glumačka postava tada su dobili sedmominutne ovacije.

“Megapolis” koji je rađen kao slika u ogledalu moderne Amerike ovih dana je podijelio i filmsku kritiku. Dok Guardian navodi da je riječ o beskrvnom uratku lišenom filmske strasti, dok Independent slavi “Hamletovštinu” filma koji “pršti od ideja”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X