‘Zvučni zid’ predstavlja Ninu Romić i ‘Jezero’

Novi spot s dvostruke kompilacije ‘Zvučni Zid’ je ‘Jezero’ Nine Romić.

Nina Romić (foto: Marina Uzelac)

Jedna od značajnijih domaćih kantautorica, Nina Romić objavila je original pjesme “Jezero” na aktualnom istoimenom albumu objavljenom za Aquarius Records. Novu live izvedbu te pjesme, snimala je s ekipom u klubu Dva Osam.

“Pozivnica Vedrana Peternela se ne odbija! Zvučni zid je jedna sjajna priča, između ostalog, i zbog povećanja vidljivosti onih žanrova i glazbenika koji ne pripadaju glavnoj struji mainstreama koji uglavnom zauzima preko 90 %, ako ne i više medijskog prostora. Sretni smo što smo dio ove kompilacije, i nisam dvojila koju ću pjesmu odabrati za snimanje,” kaže Nina.

“Pjesma “Jezero” najbolje predstavlja istoimeni album koji sam objavila nešto ranije ove godine, a glazbenici s kojima sam ga stvarala su i svirali na ovoj kompilaciji. To su multiinstrumentalisti Jelena Galić i Leo Beslać, koji su osim na mojoj pjesmi, ostavili trag i na drugim skladbama ove kompilacije“, dodaje Romić napominjući kako su live spot za “Jezero” snimili u zagrebačkom klubu Dva Osam. To joj je ujedno bila i prilika da se prisjeti nekadašnje Jabuke, kluba koji je nekoć ondje bio: „Bilo se jako zanimljivo vratiti nakon podosta godina, i u totalno drugom poslanju.”

Novo Menartovo izdanje „Zvučni zid“, na dvostrukoj ploči predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene! Projekt je bio zahtjevan jer na kompilaciji nisu okupljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova. Pjesme su za ovo izdanje snimali: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda.

Zvučni zid je i na digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X