10. doFuraj svoj film u Puli

U tijeku su prijave na natječaj kratkog amaterskog filma ‘doFuraj svoj film!’, koji ovu godinu slavi svoju desetu godinu održavanja zaredom kao jedan od popratnih programa Festivala igranog filma u Puli. Natječaj je otvoren do 7. lipnja 2013. godine, a prijavljeni filmovi bit će prikazani u sklopu 60. festivala igranog filma u Puli koji se održava od 13. do 27. srpnja 2013. godine.

10. doFuraj svoj film

Na natječaj se mogu prijaviti autori sa svojim filmovima u trajanju do 1 minute. Film može i ne mora biti montiran, a jedan autor može sudjelovati s najviše dva filmska uratka. Filmovi uvršteni u natjecateljski program natječu se u sljedećim kategorijama:

najbolji film (ili najbolja ideja) po glasovima žirija (odluku donosi žiri sastavljen od strane organizatora),
najbolji film po glasovima publike (odluku donose posjetitelji online glasovanjem na http://www.pulafilmfestival.hr/ i http://www.max.tportal.hr/ od 21. lipnja do 21. srpnja).

Stručni žiri koji će odlučivati o najboljem filmu čine: glavni urednik portala „Ravno do dna“ Zoran Stajčić, filmski kritičar i novinar dnevnih novina „Slobodna Dalmacija“ Jakov Kosanović te multimedijalni umjetnik i redatelj Matija Debeljuh. Hrvatski Telekom kao dugogodišnji partner festivala osigurava vrijedne nagrade za pobjednike.

1. nagrada: Sony Xperia Z + MAXtv To Go
2. nagrada. Samsung Galaxy S3 mini + MAXtv To Go

Vrijedna nagrada za najbolji film po odluci stručnog žirija uručit će se na Svečanoj dodjeli nagrada u Areni, 27. srpnja 2013. Festival će pobjednika i pratnju ugostiti u Puli od 25. do 28. srpnja.

Svetlana Barać, voditeljica programa „doFuraj svoj film“ napominje : „Svake godine natječaj obiluje sve zanimljivijim, kvalitetnijim i najvažnije od svega originalnim radovima. I na to smo jako ponosni.  Stoga s nestrpljenjem čekamo pristizanje svih prijava na ovogodišnju okruglu obljetnicu natječaja.“

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X