Teofilovići predstavljaju ‘Element’, novi album s obradama najljepših izvornih pjesama naših prostora

Braća blizanci Ratko i Radiša Teofilović već dugi niz godina oduševljavaju publiku diljem svijeta svojim obradama izvornih pjesama Balkana.

Teofilovići ‘Element’

“Jedinstveni” i “čudesni” epiteti su koji se nerijetko vežu uz njihovo prezime, ponajprije zbog nadahnutog dvoglasnog pjevanja koje svakog slušatelja vraća u neka prošla vremena. Nakon šest godina diskografske pauze Teofilovići objavljuju “Element”, novi studijski album s 14 obrada tradicionalnih kompozicija utkanih u bogato kulturno naslijeđe ovih prostora. “Kroz planine, barda i gore”, “Jano mori”, “A što ti je mila kćeri”, “Soko mi leti visoko”, “Kaleš bre Anđo” i “Đelem đelem” samo su neke od pjesama kojima su Teofilovići udahnuli novi život, predstavivši ih u dosad neviđenom ruhu. Kako bi se pobrinuli da album bude intiman poput njihovih nastupa, čitav materijal snimljen je u sjajnom akustičnom ambijentu Krovne sale Regionalnog kreativnog ateljea Kanjiža.

Iako nemaju formalno glazbeno obrazovanje, Teofilovići su dugi niz godina pjevali u gradskom zboru Čačka, gdje su izoštrili sluh, dikciju i pjevačku tehniku koju i danas nose sa sobom. Tijekom godina bilježe nastupe u Njemačkoj, Italiji, Austriji, SAD-u, Japanu, Rusiji i to u nekima od najeminentnijih koncertnih prostora poput Wiener Konzerthaus u Beču, Moscow Tchaikovsky Conservatory u Moskvi, The Kennedy Center u Washingtonu i Liszt Academy Concert Centre u Budimpešti. Album “Element” logičan je nastavak bogate 30-godišnje karijere, a sadrži sve ono što Ratka i Radišu čini posebnima na glazbenoj sceni. Svima onima koji se upuste u preslušavanje ovog albuma zajamčeno je jedinstveno lirsko putovanje uz produhovljene obrade braće Teofilović.

Album “Element” možete kupiti po cijeni od 89 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X