48 sati nakon otvaranja vandaliziran prvi memorijal Davidu Bowieju

Prvi kip Davida Bowieja na svijetu već je vandaliziran, samo nekoliko dana nakon što je otkriven u Buckinghamshireu.

  • 17
    Shares
David Bowie i Ziggy Stardust, vandalizirani spomenik u Buckinghamshireu (izvor: screenshot Twitter)

Memorijal, koji je otkriven ove nedjelje poslijepodne, prekriven je grafitima koji govore: “Prvo nahranite beskućnike“ i “RIP DB”.

Kip je podignut na tržnici Aylesbury, u blizini glazbene dvorane Friars gdje je Bowie debitirao sa svojim alter-egom Ziggyem Stardustom ranih 70-ih.

Promotor David Stopps vodio je uspješnu crowdfunding kampanju za financiranje memorijala i na kraju je skupljeno oko 100 tisuća funti. Gradonačelnik Mark Willis zato ističe: “Želim istaknuti da je na memorijal potrošeno točno 0 funti javnog novca. Tako je, 0 funti. Memorijal je financiran dobrovoljnim prilozima građana, uključujući i mene.”

David Stopps izjavio je za Mix96: “Bio sam vrlo razočaran kada sam čuo vijesti, no kada sam vidio nastalu štetu zaključio sam da je moglo biti puno gore. Sada smo zauzeti čišćenjem.”

Pjevač Marilliona Steve Hogarth, koji je otkrio kip rekao je: “Teško mi je i boli me srce što je tek 48 sati nakon otkrivanja kipa netko učinio ovo. Skulptura koju je učinio Andrew Sinclair naprosto oduzima dah.”

Očekuje se da će se memorijal vratiti u prvobitno stanje već za nekoliko dana.

  • 17
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X