55. Grammyji: Gotye, Mumford & Sons, The Black Keys i ‘F***’

Uručene ‘j*****’ američke nagrade za iznimna postignuća u glazbenoj industriji.

  •  
  •  
Mumford And Sons (Grammy.com)

Australski glazbenik Gotye dobio je tri nagrade među kojima je i prestižna nagrada za pjesmu godine koju mu je uručio Prince. “Somebody That I Used To Know” je pjesma godine, a pobijedila je i u kategoriji najbolje pop duo/grupne izvedbe. Gotyeov album “Making Mirrors” dobitnik je nagrade za najbolji alternativni album.

Za album godine opće kategorije proglašen je “Babel” benda Mumford & Sons, u dance kategoriji najbolji je “Bangarang” Skrillexa dok je “El Camino” The Black Keyesa najbolji u kategoriji rock albuma. U pop kategoriji nagrađena Kelly Clarkson za album “Stronger”, najbolji rap album je Drakeov “Take Care”, a R&B album “Black Radio” Robert Glasper Experimenta.

Nagrada za najbolji singl godine dodjeljuje se ekipi za kompoziciju i tekst pjesme, ove godine uručena je timu koja stoji iza hita “We Are Young” koji izvode FUN u suradnji s Janelle Monáe. FUN, indie pop trojac iz New Yorka osvojio je kipić s gramofonom u kategoriji za najboljeg mladog glazbenika.

Izvođački laureati ove godine su Adele s “Set Fire To The Rain (Live)” u pop kategoriji, Black Keys s “The Lonely Boy” u rock kategoriji, Halestorm s “Love Bites (So Do I)” u hard rock/metal kategoriji, Usher s “Climax” u R&B kategoriji, Jay-Z & Kanye West s “N****s In Paris” u rap kategoriji, dok je Dr. John s “Locked Down” nagrađeni izvođač u blues kategoriji.

Jack White kojem se za debi solo album “Blunderbuss” nije osmjehnula sreća i nagrada nastupio je u programu s pjesmom “Love Interruption” te izazvao “skandal” zbog kojeg je CBS morao izdati službenu izjavu da pjevač nije izgovorio riječ fuck već fight pjevajući stih “I want love to walk right up and bite me, grab a hold of me and fight me”.

U neumjetničkom izražavanju “fucking” nije bio problematičan s obzirom na to da su Mumford and Sons preuzimajući nagradu izjavili: “Prošle godine nismo pobijedili kad je Adele bila nominirana u svakoj jebenoj kategoriji.” Taj dio izjave se, doduše, nije mogao čuti u nacionalnom televizijskom prijenosu jer su ga režiseri događaja stručno izbjegli.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X