Pearl Jam srušio rekord u brzini prodaje ulaznica najvećeg čikaškog stadiona

„An Evening With Pearl Jam“ postao je najbrže raspordani koncert, kako u povijesti tog velikog baseball stadiona u Chicagu, tako i u povijesti samog benda.

Zahvala Pearl Jama fanovima (Foto: Facebook)

Pearl Jam su veliki, a neki američki portali idu i dalje i nazivaju ih najvećima. Naime grupa je oborila rekord Wrigley Fielda u prodaji ulaznica. Čikaški baseball stadion koji samo na tribinama ima više od 41.000 sjedećih mjesta, svojevrsni je simbol veličine glazbenih izvođača, jer mali je ‘klub’ onih koji su na njemu imali samostalne nastupe, a još manji onih koji su ga uspjeli rasprodati. U današnje vrijeme to su imena poput Brucea Springsteena i Paula McCartneya, a od ovog vikenda i Pearl Jam.

Wrigley Field dom je legendranih Chicago Cubsa i procjene su da na teren stane skoro jednako posjetitelja kao i na tribine, no s točnim brojem prodanih ulaznica nije se išlo u javnost zaključno s ovom vijesti. Prodajna mjesta za koncert Pearl Jama koji je zakazan za 19. srpanj ove godine, otvorila su se u subotu 9. veljače u 10 satiujutro po lokalnom vremenu , da bi do navečer planule sve ulaznice.

U svemu je posebno zanimljiv jedan detalj, a to su promotivne aktivnosti. Naime, nije ih ni bilo,u onom klasičnom smislu. Sve je započelo prošli tjedan kad su članovi benda preko Twitter profila slali poruke obožavateljima da na njemu prate što će se događati. U jednom trenutku najavljen je „An Evening With Pearl Jam“ u najvećem open air prostoru Chicaga. Sve nakon toga ušlo je u legendu. Treba li dodati nešto i o moći interneta?

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X