6. Slobodni festival – jedan sasvim eksperimentalni festival

Slobodni festival održava se na obali rijeke Mure i spaja kreativce iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske. kampiranje je besplatno, a sadržaji cjelodnevni

  •  
  •  

Slobodni festival - camping

Danas je počeo 6. Slobodni festival u Murskom Središću. Večeras i sutra u večernjim satima nastupa producent, Dj i promotor elektronske klupske glazbe Robert Radamant (Urban Jungle, Break Da Rules). Na Slobodnom festivalu predstaviti će glazbu u kojoj se koriste i slobodne licence poput Creative Commons ili Copyleft. Radamanta su godine produkcije i nastupanja oblikovale raznolikošću žanrova i stilova te suradnje s mnogim kolegama: egoboobits etikete te sa raznim drugim izvođačima/crewovima (Confusion, Crobot Crew, Bassinvadersi, Trip To Zion, Lar Plur Lar, 48260). Često surađuje sa  Confusion crew, jednom od najaktivnijih i najkvalitetnijih d’n’b-breaks-electronica producenata u Hrvatskoj. Kod izvođenja najbitniji mu je groove, kompaktnost, snaga, dubina i putanja. Projekcije VJ Ane Pečar nadovezuju se na njegove nastupe oba dana.

Workshopology (workshopologija, radioničarstvo) je naziv simpozija koji će se održavati na 6. Slobodnom festivalu.

Kakav bi trebao biti odnos voditelja edukacije i onih koji se educiraju?

Koliko su efikasne nove metode iskustvenog participativnog učenja?

Koji su nedostaci formalnog školstva?

To su samo su neka od pitanja o kojima će se raspravljati. Workshopologija je jedina jedinica sadržaja koja će imati svoj fiksni termin. Termini, mjesta pa i teme svih ostalih prezentacija i radionica će se dogovarati na licu mjesta. Slobodni festival 6 će u praksi pokušati provesti kombinaciju novih tipova grupnih participativnih procesa kao što su Open space i World Café.

Slobodni festival - DIY

I ove godine na Festival dolaze pojedinci i kolektivi koji prakticiraju slobodni softver, otvorene tehnologije, “Uradi sam” pristup, kulturu dijeljenja znanja i informacija. Dolazak su najavili biotehnolog dr. Marc Dusseiller iz Züricha, graditelji bicikala Bike Kitchen iz Linza, art-video duo Experimental Half-Hour iz Portlanda, Ljubljana digital media lab (Ljudmila), I’MM_ Media lab iz Zagreba.

Festival završava u subotu radionicom Ljudmile iz Ljubljane kako napraviti Theremidi Orkestar i eksperimentlanim elektro-rock akustičnim performansom Krune Jošta i gosta iz Perua Chrisa Gallareta.

Nastupi Theremidi Orchestra odvijaju se u formatu radionice gde je poželjno da se publika uključi u proces, kako bi se otvorio prostor i zaobilazio linearni stil pružanja informacija. U Murskom Središću nastupiti će osam članova deset članskog orkestra: Tina Dolinšek, Luka Frelih, Ida Hiršenfelder, Dare Pejić, Borut Savski, Saša Spačal, Robertina Šebjanič i Matic Urbanija.

Slobodni festival - koncert

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X