Angažirani dokumentarci od sada u sklopu CineFest-a

Novost u sklopu CineFesta na velikim CineStar platnima jest stalni dokumentarni program pod nazivom ‘Dokumentarci u 19’, koji aktualizira važne društvene teme.

Dokumentarci u 19

Prvi ciklus dokumentarnog filma Na rubu svijesti predstavlja filmove koji su potaknuli ljude diljem svijeta na razmišljanje o temama kao što su:  uloga države o očuvanju vlastitih resursa, važnost zdrave ishrane, društveno odgovorno poslovanje, građanska odgovornost, te odgovornost potrošača i glasača. To su filmovi: Doktrina šoka, Otkriće tajne piramida, Voda: esencija života, Hrana d.o.o, Prosvijetljeni, Uzmimo lovu, Kruh naš svagdašnji, Na početku bijaše svjetlo, Najveći film ikad prodan, Draquila: Italija drhti.

„Ta serija dokumentarnih filmova koju je pokrenuo Discovery film & video u sklopu CineFest programa, vezana je uz teme koje bacaju svjetlo na neka pozadinska zbivanja, od kojih su jedna društveno angažirana, druga se bave društvenim misterijima, a neka pak imaju doticaja s duhovnošću. U svim navedenim slučajevima zajedničko je da bacaju novo viđenje, različito od onog na što smo navikli“ izjavio je Krešimir Mišak, novinar znanosti, glazbenik i pisac fantastike, pod čijom će se moderatorskom palicom nakon svake premijere dokumentarnog filma održati rasprava vezana uz prikazanu tematiku.  Strani i domaći gosti odgovarat će na pitanja gledatelja te raspravljati o sadržaju filma i relevantnim pitanjima za Hrvatsku i svijet.

Filmovi u sklopu CineFesta od sada se osim u multipleksu CineStar Zagreb (Branimir centar, dvorana 1), mogu gledati i u multipleksima CineStar Rijeka (dvorana 9) i Osijek (dvorana 2).

CineFest program osim dokumentarnih prikazuje i filmove s renomiranih filmskih festivala, mahom nagrađivane na istima te naslove svih nezavisnih hrvatskih kino distributera.  Dio raznolikog i bogatog programa filmova, bit će predstavljen kroz filmske revije. Prva u nizu je revija s prošlogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu pod nazivom Cannes express. U Zagrebu, Rijeci i Osijeku posjetitelji CineStara će tako moći pogledati filmove kao što su: Drvo života, Elitna postrojba 2, Strankinja, Put.

Više o filmovima koji se prikazuju u sklopu CineFesta  i rasporedu prikazivanja saznajte na službenim stranicama CineStar-a: http://www.blitz-cinestar.hr/cinefest.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X