Angažirani dokumentarci od sada u sklopu CineFest-a

Novost u sklopu CineFesta na velikim CineStar platnima jest stalni dokumentarni program pod nazivom ‘Dokumentarci u 19’, koji aktualizira važne društvene teme.

Prvi ciklus dokumentarnog filma Na rubu svijesti predstavlja filmove koji su potaknuli ljude diljem svijeta na razmišljanje o temama kao što su:  uloga države o očuvanju vlastitih resursa, važnost zdrave ishrane, društveno odgovorno poslovanje, građanska odgovornost, te odgovornost potrošača i glasača. To su filmovi: Doktrina šoka, Otkriće tajne piramida, Voda: esencija života, Hrana d.o.o, Prosvijetljeni, Uzmimo lovu, Kruh naš svagdašnji, Na početku bijaše svjetlo, Najveći film ikad prodan, Draquila: Italija drhti.

„Ta serija dokumentarnih filmova koju je pokrenuo Discovery film & video u sklopu CineFest programa, vezana je uz teme koje bacaju svjetlo na neka pozadinska zbivanja, od kojih su jedna društveno angažirana, druga se bave društvenim misterijima, a neka pak imaju doticaja s duhovnošću. U svim navedenim slučajevima zajedničko je da bacaju novo viđenje, različito od onog na što smo navikli“ izjavio je Krešimir Mišak, novinar znanosti, glazbenik i pisac fantastike, pod čijom će se moderatorskom palicom nakon svake premijere dokumentarnog filma održati rasprava vezana uz prikazanu tematiku.  Strani i domaći gosti odgovarat će na pitanja gledatelja te raspravljati o sadržaju filma i relevantnim pitanjima za Hrvatsku i svijet.

Filmovi u sklopu CineFesta od sada se osim u multipleksu CineStar Zagreb (Branimir centar, dvorana 1), mogu gledati i u multipleksima CineStar Rijeka (dvorana 9) i Osijek (dvorana 2).

CineFest program osim dokumentarnih prikazuje i filmove s renomiranih filmskih festivala, mahom nagrađivane na istima te naslove svih nezavisnih hrvatskih kino distributera.  Dio raznolikog i bogatog programa filmova, bit će predstavljen kroz filmske revije. Prva u nizu je revija s prošlogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu pod nazivom Cannes express. U Zagrebu, Rijeci i Osijeku posjetitelji CineStara će tako moći pogledati filmove kao što su: Drvo života, Elitna postrojba 2, Strankinja, Put.

Više o filmovima koji se prikazuju u sklopu CineFesta  i rasporedu prikazivanja saznajte na službenim stranicama CineStar-a: http://www.blitz-cinestar.hr/cinefest.

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X