‘Akustični Walt’ u Rockmarku – pucketavi glazbeni kamin u olujnoj večeri

Dok je u četvrtak nevrijeme praćeno jakim vjetrom haralo gradom, Pips Chips & Videoclips su u intimnoj akustičnoj atmosferi knjižare Rockmark predstavljali upravo objavljen DVD izdanje ‘Akustični Walt’, dakle novu video i audio ekstenziju izvrsnog ‘Walta’ koji je u porinovskoj utrci sa šest nominacija.

Pips Chips & Videoclips u Rockmarku predstavili DVD 'Akustični Walt' (Foto: Željka Rudar)

Suprotno očekivanjima u smislu: kome se uopće da mrdnuti iz tople prostorije i u 19 sati ići na porciju cca polusatne svirke u centar Zagreba, Rockmark je bio pun, dok su tijekom nastupa posjetitelji nastavili ‘kapati’ kroz već solidno zakrčena ulazna vrata.

Dudo je bio postrance okrenut na stolcu na maloj pozornici, pogrbljen nad mikrofonom, zatvorenih očiju unesen u stihove. Kao da je pokušavao ignorirati i dnevno svjetlo koje je prodiralo kroz prozor, kao i ono umjetno u prostoru i to skoro uz nikakvo obraćanje prisutnima u pauzama između pjesama. I što je najvažnije uspio je u tome. Poznati stihovi s „Walta“ su se nizali u toj skoro svečanoj atmosferi nečeg važnog u prostoru ispunjenom knjigama.

Dubravko Ivaniš i Marko Levanić (Foto: Željka Rudar)

Link s publikom bio je uspostavljen, nekoliko ženskih glasova oko mene također je potiho pjevalo s Ivanišem kao da ne žele omesti njegovu koncentraciju. Istinska fanovska atmosfera u kojoj nije samo „Htio bi da me voliš“ bio glavni podstrijek odobravanja. Nakon pjevačeva: „To je sve, vidimo se na Gričevanju.“, isti ti ljupki glasovi oko mene su izmolili repete za sve okupljene pokisle i promrzle entuzijaste koji su se došli ogrijati uz taj ‘glazbeni kamin’ koji se na kraju naklonio „Plivačem“. Bila je to cool uvertira u koncertnu večer u gradu nemilice šibanog vjetrom i kišom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X