Album Goribora među 10 najprodavanijih albuma u Hrvatskoj

Istoimeni debitantski album grupe Goribor (Dancing Bear), originalno objavljen prije 15 godina, nalazi se na broju tri ovotjedne službene Top-liste prodaje albuma.

Goribor – duplo vinilno izdanje

Najviši ponovni ulaz među najprodavanija domaća izdanja ostvarila je grupa Goribor. Radi se o odrazu akcije diskografske kuće Dancing Bear koja je – zahvaljujući okruglim obljetnicama dvaju originalnih izdanja njihovih albuma – odlučila cijeli mjesec posvetiti sastavu iz Bora. Uz ploču Goribor, objavljenu prije 15 godina, u prodaji će se ovoga tjedna naći i reizdanje ploče “Evo je banja” čije originalno izdanje dolazi iz 2012. godine. Kada se radi o fizičkim formatima, originalne verzije albuma pojavile su se u formatu CD-a dok su ovogodišnja reizdanja pojavljuju u obliku dvostrukog vinila.

Goribor su karijeru počeli krajem osamdesetih pod imenom Projekat da bi, nakon kratkog prekida, od sredine devedesetih počeli djelovati pod današnjim imenom. Njihova prva izdanja objavljena su u sklopu repertoara jedne od vodećih nezavisnih diskografskih kuća tog vremena, etikete Slušaj najglasnije. Krajem svibnja objavljen je i njihov live album Goribor – Live (Dancing Bear) sa snimkom koncertnog nastupa grupe, održanog u Zagrebu tijekom 2013. godine. Album se pojavio u obliku digitalnog izdanja na streaming servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X