Album ‘Singer of Tales’ Damira Imamovića dobio njemački ‘Grammy’

Nakon što je lipanj proveo kao prvi na međunarodnoj listi izdanja u žanru World Musica Transglobal World Music Chartsa, i nakon četiri mjeseca u samom vrhu europske liste World Music izdanja, Damirov novi album ne prestaje izazivati pažnju.

Damir Imamović ‘Singer of Tales’

Nacionalna udruga glazbenih kritičara (“Schallplattenpreis” ili “Kritikpreis”) svake godine nominira glazbene albume objavljenje u Njemačkoj. Ova prestižna institucija ovog ljeta nominirala je album Damira Imamovića “Singer of Tales” za svoju nagradu u kategoriji tradicionalne glazbe. Danas je iz Berlina stigla radosna vijest da je Damir dobitnik ovog prestižnog priznanja.

“Zahvaljujem njemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i, na kraju, glasali za mene! Ovo je nagrada za cijelu ekipu koja je radila na albumu. Jedva čekam da kraj pandemije koronavirusa obilježimo velikom turnejom koju smo odgodili iz razumljivih razloga”, poručuje Damir.

Svoj sedmi po redu album “Singer of Tales” Damir je snimio sa međunarodnom ekipom koju čine američki kontrabasista Greg Cohen (poznat po saradnji sa Tom Waittsom, John Zornom, Bob Dylanom i dr.), istanbulski muzičar Derya Türkan (poznat po saradnji sa Kudsi Ergunerom, Erkanom Ogurom i dr.) i violinistica Ivana Đurić (članica benda Sevdah Takht Damira Imamovića). Album je producirao čuveni londonski producent Joe Boyd i Andrea Goerlter a izdavač je londonski Wrasse Records.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X