Ana & The Changes objavili novi album ‘Differences’

Beogradska kantautorica Ana Ćurčin predstavlja svoj novi album ‘Differences’, ovoga puta potpisan kao Ana & The Changes i najavljuje promotivne koncertne aktivnosti.

Ana & The Changes ‘Differences’

Album “Differences” može se preslušati na Youtubeu, kao i na svim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Google Play, Apple Music…), ali se može besplatno ili za “plati koliko želiš” preuzeti na Bandcampu. “Differences” je drugo studijsko izdanje Ane Ćurčin posle debija “Sketches of Belonging” (2016) i kolektivno je djelo benda Ana & The Changes, koji pored Ane čine Goran Antović, Marko Cvetković i Marko Benini. Goran Antović uradio je miks, produkciju i mastering. Gosti na albumu bili su Ivana Vukmirović i Nataša Guberinić. Izdanje albuma na CD-u u limitiranom tiražu premijerno će moći kupiti na beogradskom koncertu zakazanom za 4. listopada.

Na “Differences” se nalazi 10 kompozicia, a prva dva singla sa pratećim video spotovima su “Take My Hand” i naslovna pjesma “Differences”. Znalački odsviran i aranžiran, stilski raznovrstan i uzbudljiv, album predstavlja značajan korak naprijed u Aninom muzičkom sazrijevanju i težnji da publici ponudi drugačiju viziju moderne pop i rock glazbe prožete jazzom, soulom i bluesom.

“Album “Differences ili „Različitosti“  muzički je oblikovao tim od pet osoba:  pored mene tu su bili Goran Antović, Marko Cvetković, Marko Benini i Ivana Vukmirović. Goran Antović je glavni i odgovorni krivac za svaki segment produkcije, snimanje, miksa i masteringa, a svira i sve klavijature na albumu. Bubnjar Marko Benini svojim dolaskom u bend pre 3 godine uneo je novi gruv u pesme i uz Marka Cvetkovića (najmuzikalnijeg basistu) ritam sekcija dobija sasvim novi prostor u aranžmanima u odnosu na prethodni album. Ivana Vukmirović svojim glasom donosi novu širinu i rad sa njom je bilo neverovatno i divno iskustvo. Zahvaljujući Goranovom strpljenju i izazovu koji sam sebi postavila, odsvirala sam sve gitare na albumu i ozvaničila novu etapu u svom muzičkom razvoju i zaronila u zvuk električne gitare. Vokale sam uradila mnogo lakše i brže… Album “Differences” čine pesme unutar kojih smo dali sebi slobodu da nas žanrovski odvuku na onu stranu koja nam se činila da je tačna za atmosferu i emociju određene pesme. Različite pozadine i ukusi i estetike koje svako donosi nekako su se organsko ispleli i sačinili različitost koja se prožimaju od pesme do pesme”, izjavila je povodom objave albuma Ana Ćurčin.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X