Anna Moor objavila je novi video spot za pjesmu ‘Shangai (6)’, najnoviji singl s albuma ‘Plavi avioni’

Virtualno putovanje kroz uspomene.

Anna Moor (foto: Melani Krog)

Anna Moor objavila je novi video spot za pjesmu “Shangai (6)”, novi singl s nedavno objavljenog albuma “Plavi avioni”. Uz svoj prepoznatljiv sanjivi electropop glazbeni izričaj u novoj pjesmi ‘shangai (6)’ Anna Moor evocira sjećanja na putovanja, te nas vodi kroz virtualnu šetnju svojim uspomenama u novom videospotu koji je režirao i snimio Dinko Šimac.

“‘Shanghai (6)’ je pjesma koja je nastala posljednja i to je ono što mi je bilo potrebno da zaokružim album ‘Plavi avioni’. Govori o sretnoj prošlosti, specificirajući razdoblje od šest godina (koliko je i nastajao album), o svim zajedničkim putovanjima, snovima u torbama, ali i sadašnjosti prepunoj sreće, zadovoljstva i zaigranosti. Prepoznatljivu nostalgiju naglašavaju brass dionice kao soundtrack lijepim sjećanjima, dok tek na samom kraju dolazi do eksplozije i kulminacije radosti, zvuka i uzbuđenja zbog svega što dolazi,” kaže Anna Moor.

Anna Moor autorica je teksta i glazbe, a aranžman potpisuje zajedno s Pocket Palmom koji su zaslužni i za produkciju.

“Rad na pjesmi se dogodio sasvim spontano i jako nam je drago da je bilo točno tako. Nakon što smo dovršili pjesmu ‘neostvarena’, Anna Moor je spomenula da ima još jedan demo, ali da jednostavno nema dovoljno vremena da to dovršimo. Mi ipak radimo malo prebrzo pa smo inzistirali da napravimo i “Shanghai” s obzirom na to da smo toliko uživali u ‘neostvarenoj’. Ovo je definitivno jedna od onih pjesama na koju smo ljuti što nije naša te nam je iznimno drago što će biti singl, a još nam je draže što će svi imati prilike u njoj uživati,” istaknuli su Pocket Palma o suradnji s Annom Moor.

Anna Moor (foto: Screenshot)

O samom videospotu i načinu snimanja redatelj Dinko Šimac, rekao je sljedeće: “‘Shaingai (6)’ je potencijalno logistički mogao biti vrlo kompleksan spot budući da smo htjeli zabilježiti emociju i duh putovanja, trenutke koje smo zajedno proživljavali diljem svijeta. Budući da nismo bili u mogućnosti ponovno otputovati na ta mjesta, snašli smo se na drugi način. Često se prisjećamo putovanja kroz priču, fotografije i maštanje. Tako sam osmislio eksperimentalni način snimanja kroz koji bismo se prisjećali putovanja u dnevnom boravku i na neki ih način virtualno proživjeli. Koristili smo virtualnu produkciju, trend koji se trenutno naglo razvija u svjetskoj kinematografiji i omogućuje novu razinu vizualnih efekata. Ne koristi se green screen i izrezuje pozadina, već se pozadina prikazuje na velikim LED zidovima koji okružuju glumce. Pomakom kamere, pomiče se i perspektiva na pozadini pa je dojam da je subjekt na lokaciji još uvjerljiviji. Budući da se radi o opremi vrijednoj milijune dolara, mi smo napravili svoju ‘domaću’ verziju toga u dnevnom boravku koristeći TV ekran. Budući da je koncept spota prisjećanje i ponovno proživljavanje trenutaka putovanja kroz uspomene, ovakva virtualna produkcija savršeno se uklopila u koncept.”

Spomenimo još da je Anna Moor nominirana u kategoriji za Pop&OFF izvođača godine za nezavisnu novinarsku nagradu Rock&OFF, a njezin album ‘plavi avioni’ možete slušati na svim glazbenim streaming servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X