Sleaford Mods predstavljaju ‘UK GRIM’, najavni singl istomenog nadolazećeg albuma

Album ‘UK GRIM’ će 10. ožujka biti objavljen u izdanju Rough Trade Records, a Sleaford Mods ga upravo predstavljaju novim singlom i spotom.

Sleaford Mods (Foto: Ewen Spence)

Najavljeno albumsko izdanje dvojca iz Nottinghama dosad je najprikladnji materijal za plesni podij, hitan i mudrački pogled na život i surovu stvarnost našeg doba. Vodeći singl i istoimena naslovna pjesma ‘UK GRIM’ nastavlja nevjerojatnu sposobnost Sleaford Modsa da prozovu naše vrijeme bijesom i umjetnošću, elektroničkom inovacijom i eruditskom vizijom. Minimalni, ali impresivni ritmovi pjesme dodaju fizičku snagu uvijek pronicljivom pogledu na društvo. Ovo je glazba za tijelo i um.

Spot za pjesmu ‘UK GRIM’ režirao je britanski kolažist i satiričar Christopher Spencer poznat po svom nom de plume Cold War Steve. Ovo je njegov debitantski glazbeni video i debitantska animacija, a za suradnju sa Sleaford Modsima stvorio je niz originalno brutalnih, ali satiričnih umjetničkih djela.

Novi materijali doista predstavljaju zvuk sadašnjice, ne samo u smislu ideja i problema na koje pozivaju snažne riječi Jasona Williamsona, već i zahvaljujući inovativnoj i impresivnoj produkciji Andrewa Fearna, koji je na ovom izdanju surađivao s kreativnim snagama američkog rock benda Jane’s Addiction – Perryjem Farrellom i Daveom Navarrom te s Florence Shaw, iznimnom vokalisticom britanskog benda Dry Cleaning.

Govoreći o silama koje su pokrenule poetski protest, Sleaford Mods otkrivaju da je bijes koji osjećaju naglašen ljubavlju prema ljudima i mjestima oko njih, čineći „UK GRIM“ koliko slavljem pojedinaca i idealista, toliko i napadom na vladajuće klase koje sa sve većim očajem slijede svoje sebične ciljeve.

“Možda smo ponosni na zemlju. Možda smo ponosni što smo Englezi”, objašnjava Williamson. “Možda sam ponosan na užasne sive ulice i usrano vrijeme i glupu modu u koju ulažem. Samo što Englezi na koje smo ponosni uopće nisu nalik Englezima koje vlasti žele pokušati promicati.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X