Ariel Pink dobio raskid diskografskog ugovora nakon što je učestvovao u jurišu na Washington

Diskografska kuća Mexican Summer prekinula je suradnju s Arielom Pinkom.

Ariel Pink u Galeriji Lauba (Foto. Tomislav Sporiš)

Od bezbroj uznemirujućih aspekata pro-Trumpove pobune koja je u srijedu obrušila američki Kapitol, onaj koji je rikošetirao u indie glazbeni segment bila je potvrđena vijesti o prisutnost kantautora Ariela Pinka. 42-godišnjak je putovao u Washington DC s kolegom lo-fi pop umjetnikom Johnom Mausom kako bi dali potporu neutemeljenim Trumpovim tvrdnjama o izbornim prevarama.

Reakcija njegovog diskografa na taj ‘izlet’ došla je dva dana kasnije. U petak je Pinkova izdavačka kuća Mexican Summer objavila da je glazbenik izbačen iz kataloga.

“Zbog nedavnih događaja, Mexican Summer i njegov tim odlučili su prekinuti naš radni odnos s Arielom Rosenbergom AKA Arielom Pinkom”, objavila je etiketa na Twitteru 8. siječnja.

Pink još nije javno komentirao vijesti o izbacivanju s etikete. U srijedu, nakon što je korisnik Twittera objavio na Instagramu fotografiju na kojoj se Pink, Maus i dokumentarist Alex Lee Moyer hvale “sjajnim provodom” na skupu, Pink je odgovorio potvrdivši potporu Trumpu, ali osudivši nerede: „Nikad se nisam zalagao za nasilno suočavanje ili nerede. Mora da je u pitanju moj boomer odgoj.”

Svoju pro-Trump poziciju brzo je udvostručio tweetujući “glasaj za Trumpa”, dijeleći i YouTube video koji kritizira rasizam Joea Bidena.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X