Ariel Pink dobio raskid diskografskog ugovora nakon što je učestvovao u jurišu na Washington

Diskografska kuća Mexican Summer prekinula je suradnju s Arielom Pinkom.

Ariel Pink u Galeriji Lauba (Foto. Tomislav Sporiš)

Od bezbroj uznemirujućih aspekata pro-Trumpove pobune koja je u srijedu obrušila američki Kapitol, onaj koji je rikošetirao u indie glazbeni segment bila je potvrđena vijesti o prisutnost kantautora Ariela Pinka. 42-godišnjak je putovao u Washington DC s kolegom lo-fi pop umjetnikom Johnom Mausom kako bi dali potporu neutemeljenim Trumpovim tvrdnjama o izbornim prevarama.

Reakcija njegovog diskografa na taj ‘izlet’ došla je dva dana kasnije. U petak je Pinkova izdavačka kuća Mexican Summer objavila da je glazbenik izbačen iz kataloga.

“Zbog nedavnih događaja, Mexican Summer i njegov tim odlučili su prekinuti naš radni odnos s Arielom Rosenbergom AKA Arielom Pinkom”, objavila je etiketa na Twitteru 8. siječnja.

Pink još nije javno komentirao vijesti o izbacivanju s etikete. U srijedu, nakon što je korisnik Twittera objavio na Instagramu fotografiju na kojoj se Pink, Maus i dokumentarist Alex Lee Moyer hvale “sjajnim provodom” na skupu, Pink je odgovorio potvrdivši potporu Trumpu, ali osudivši nerede: „Nikad se nisam zalagao za nasilno suočavanje ili nerede. Mora da je u pitanju moj boomer odgoj.”

Svoju pro-Trump poziciju brzo je udvostručio tweetujući “glasaj za Trumpa”, dijeleći i YouTube video koji kritizira rasizam Joea Bidena.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X