Sacha Baron Cohen zabranu Trumpovog Twitter profila nazvao najvažnijim trenutkom u povijesti društvenih mreža

Glumac koji je utjelovio filmski lik Borata već je duže vrijeme kritičar nespremnosti društvenih mreža da upravljaju širenjem dezinformacija.

Sacha Baron Cohen kao Borat i Donald Trump (Foto: Wikipedia)

Donald Trump je u petak trajno suspendiran sa svog Twitter računa. Nakon korištenja platforme za poticanje pokušaja puča na američkom Capitolu u srijedu, čelniku MAGA-e također je privremeno onemogućen pristup Facebooku i Instagramu barem do kraja njegova mandata, a glumac iz “Borata “Sacha Baron Cohen pozdravio je te poteze.

“Ovo je najvažniji trenutak u povijesti društvenih mreža”, tvitao je u petak navečer. “Najveće svjetske platforme zabranile su najvećeg svjetskog dobavljača laži, zavjera i mržnje. Svakom zaposleniku Facebooka i Twittera, korisniku i zagovorniku koji su se za to borili – cijeli svijet vam treba biti zahvalan!”

Cohenovo zalaganje za Trumpovu cenzuru nije započelo jučer. 49-godišnji komičar dugo je bio otvoreni kritičar Facebooka i njegovog izvršnog direktora Marka Zuckerberga, posebno osuđujući njegovu nespremnost da učinkovito upravlja širenjem dezinformacija i desničarskih zavjera na toj stranici.

U svom govoru 2019. godine Cohen je Facebook nazvao “najvećim propagandnim strojem u povijesti”, a nakon što Trump nije priznao izbore u studenom, Cohen je pozvao Zuckerberga da mu zabrani pristup platformi kako bi spriječio nešto poput pobune koja se upravo ovog tjedna odvijala u Washingtonu. Iako je Cohen oduševljen kad vidi kako su tri velike tvrtke na društvenim mrežama konačno krenule u akciju, mnogi ljudi vjeruju da su obustave Trumpovog računa došle prekasno.

Igrom slučaja, dan prije nego što su se Trumpove beskrajne zavjere na izbornim prijevarama očitovale u pokušaju državnog udara, Cohen je otkrio da je ponovno posegnuo za likom Borata kako se Trumpova era bližila kraju. U novom Varietyju Cohen je objasnio da je samo zbog zastrašujuće apsurdnosti Trumpovog predsjedovanja snimio nastavak svog voljenog filma iz 2006. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X