Art@KSET – potpora mladim umjetnicima

U suradnji sa studentima Likovne akademije u Zagrebu klub KSET donosi još jedan oblik umjetnosti te na taj način pružam potporu mladim umjetnicima i daje mogućnost da široj publici pokažu svoje radove.

Art KSET

Prvu od mnogih izložbi ovog tipa 2. studenog će otvoriti tri studenta sa 4. i 5. godine. Umjetnik poznat pod nazivom Lonac izlagat će 3 slike iz ciklusa “Extended stories”, Igor Taritaš 3 slike iz ciklusa “Stairway to heaven” i jednu od svojih skulptura, te Damir Sobota 3 slike iz ciklusa “Varijacije”. Glazbenu potporu pružit će im kantautori Ivan Škrabe i Zvonka Obajdin.

Ivan Škrabe
Ivan Škrabe je mladi kantautor iz Jastrebarskog (Hrvatska). Izvodi vlastite skladbe uz pratnju akustične gitare i usne harmonike. Sklada većinom na hrvatskom, a ponekad i na engleskom jeziku. Autorsku glazbu koju izvodi jednom riječju moglo bi se okarakterizirati kao folk. Neki ga vide kao šansonijera.

Nastupio je u finalu međunarodnog festivala kantautora u Sloveniji, „Deveti KantFest International 2011“. Redakcija glazbenog portala Muzika.hr uvrstila ga je među najbolje nove izvođače 2010. godine. Spada u neformalnu skupinu kantautora – Novi Odmetnici.

Zvonka Obajdin
Zvonka voli glazbu oduvijek, ali joj je dugo trebalo da joj priđe. Iako je završila osnovnu muzičku školu za klavir kao osnovnoškolska klinka, a u srednjoj nekoliko mjeseci pokušavala naučiti klasičnu gitaru, sve je to stalo i bilo zaboravljeno s početkom studija, pa sve duuuugo dugo, do 2007 godine.

A onda, te sasvim obične godine, gitara se nekako ponovno pojavljuje u njenim rukama nakon skoro dvadeset godina, i ni pet ni šest, počinju nastajati prve vlastite pjesme. Iako još nema službenih izdanja, demo snimke moguće je poslušati i skinuti s njenih myspace stranica ili pogledati na Youtubeu.

Također je predstavljala Hrvatsku na međunarodnom festivalu kantautora u Sloveniji, „Deveti KantFest International”

Pripreme za snimanje prvog solo albuma su započele i album bi trebao izaći na proljeće ili ljeto 2012.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X