Asteroid Freddie Mercury

Pokojni legendarni pjevač Queena, Freddie Mercury, kojeg se smatra čovjekom s najvećim rasponom glasa u pop muzici svih vremena, dobio je asteroid nazvan po njemu.

Freddie Mercury (Foto: Wikipedia)
Freddie Mercury (Foto: Wikipedia)

Imenovanje Asteroida Freddie Mercury dogodilo se jučer, na 70. obljetnicu rođenja legendarnog pjevača. Počast mu je time odala The International Astronomical Union, organizacija koja imenuje astroide.

Asteroid službeno nazvan Asteroid 17473 Freddiemercury, otkriven je 1991., u godini Mercuryjeve smrti. Putanja mu je između Marsa i Jupitera, a izmjerena veličina mu je 3.5 km u promjeru.

Službena objava ovog imenovanja dogodila se jučer u Montreaux Casinu u Švicarskoj pred 1250 fanova koji su se okupili na službenoj proslavi obilježavanja Mercuryjeva rođenja, a pročitao ju je gitarist Queena Brian May.

“Ova najava je priznanje Freddiejevog nevjerovatnog utjecaja na svijet. Od Insternational Astronomical Uniona dobili smo certifikat u kojem stoji: Ovo je ime u čast Freddieja Mercuryja, sa sljedećim citatom: Freddie Mercury (Farrokh Bulsara, 1946 – 1991) je bio britanski tekstopisac i pjevač legendarne rock grupe Queen. Njegov distinktivni zvuk i ogroman vokalni raspon bili su zaštitni znak njegova izvođačkog stila, i smatran je jednim od najboljih rock pjevača svih vremena.”, pročitao je Brian May oduševljenim fanovima.

Predstavnik IAU, Joel Parker je dodao: “Freddie Mercury je pjevao ‘I’m a shooting star leaping through the sky’ – a sada je to još više istina nego ikada prije. Danas, na proslavi njegovog 70. rođendana, asteroid je nazvan imenom Freddiemercury, u čast ovom karizmatičnom pjevaču iz grupe Queen.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X