Axl Rose je i službeno novi pjevač AC/DC

Nakon svih šuškanja i najava, konačno je i službeno potvrđeno: Axl Rose zamijenit će dosadašnjeg frontmana Briana Johnsona u AC/DC i nastaviti prekinutu svjetsku turneju ‘Rock or Bust’.

Angus Young i Axl Rose - nakon ovog transfera na nekim forumima fanovi su bend prozvali AXL/DC (Foto: Wikipedia)
Angus Young i Axl Rose – nakon ovog transfera na nekim forumima fanovi su bend prozvali AXL/DC (Foto: Wikipedia)

Europski dio velike stadionske turneje benda započet će koncertom u Lisabonu 7. svibnja, i trajati do 12. lipnja kada će odsvirati posljednji koncert u danskom Aahusu. Nakon toga, novi će frontman nastaviti sa svojim matičnim Guns N’ Roses koji su najavili ljetnu reunion turneju. Deset odgođenih koncerata AC/DC dobit će uskoro svoje nove datume održavanja, ali s Axlom u ulozi frontmana.

Kao što je već dobro poznato, Brian Johnson ispao je iz igre kada je 7. ožujka iscurila vijest o njegovim ozbiljnim problemima sa sluhom. Gotovo istog časa, Rose je postao fokus svih glasina vezanih uz ovu priču, a desetak je dana kasnije i fotografiran pri izlasku s probe AC/DC u Atlanti, premda njegov novi angažman još nije bio potvrđen.

“Članovi AC/DC zahvaljuju Brianu Johnsonu na njegovom doprinosu i predanosti bendu svih ovih godina”, oglasio se bend u službenom priopćenju. “Želimo mu svu sreću s njegovim problemima sa sluhom, kao i u budućim pothvatima. Koliko god bismo željeli da ova turneja završi kao što je i započela, razumijemo, poštujemo i podržavamo Briana u njegovoj odluci da prekine turneju i sačuva svoj sluh. Predani smo svima koji su nas podržavali tijekom svih ovih desetljeća i sretni smo što je Axl Rose ponudio svoju pomoć u nastavku turneje i ispunjenju naših dužnosti prema fanovima.“

Spekulacije o Roseu kao zamjeni pojavile su se odmah nakon što je AC/DC objavio odgađanje turneje zbog Johnsonovih zdravstvenih problema, najavivši mogućnost nastavka sa zamjenskim pjevačem. Ubrzo su Ross Young, sin umirovljenog ko-osnivača AC/DC Malcolma Younga, i basist Guns N’Roses Tommy Stinson potvrdili Axlove planove za suradnju s AC/DC.

Da bi sapunica bila potpuna, puknula je i glasina o tome kako je Johnson želio nastaviti svirati, ali je bio odbačen iz benda bez ikakve diskusije. Tu je priču medijima obznanio Johnsonov dugogodišnji prijatelj, američki komičar Jim Breuer koji je u svom podcastu ustvrdio da su priče o gubitku sluha prenapuhane i da Johnson osjeća da je nepravedo izguran iz benda kojemu je posvetio veći dio svog života, te da je vijest o svojoj zamjeni i sam pročitao u medijima. Govorio je i o tome kako je Johnson zbog svega vrlo depresivan, no bend se suzdržao od komentiranja ove njegove izjave.

Što god bila istina, činjenica je da će novi AC/DC biti bizarna tvorevina kojoj se nitko osobito ne veseli, a ponajmanje fanovi koji su kupili kartu za neki od koncerata “Rock or Bust” turneje prije cijele ove neobične priče, očekujući čuti i vidjeti Briana Johnsona koji je u ulozi frontmana ovog legendarnog australskog benda proveo punih 36 godina.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X