Objavljen kultni album ‘Angel’s Breath’ Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube

‘Angel’s Breath’ kultni je album, odnosno projekt Milana Mladenovića, legendarne rock figure ovih prostora koji nas je nažalost napustio 1994. godine i Mitra Subotića Sube, vrhunskog glazbenika i producenta koji je u Brazilu, gdje je tragično i stradao 1999. godine, postao prominentni producent pred kojim su bile najbolje profesionalne godine.

Milan Mladenović / Mitar Subotić Suba ‘Angel’s Breath’

Te 1994. godine “Angel’s Breath” svjetlo dana je ugledao kad nas je Milan već bio napustio. Dvadeset i šest godina kasnije Croatia Records, Zadužbina Milana Mladenovića i obitelj Mitra Subotića Sube s predstavljaju reizdanje “Angel’s Breatha” kako bi uspomena na Milana i Subu živjela i dalje, a njihove ideje i glazbu upijale neke nove, mlađe generacije.

Povodom reizdanja albuma Zadužbina je na svom YouTube kanalu objavila i remasteriranu verziju spota za pjesmu “Crv”. “Vi slepi, vi gluvi, vi sebični ljudi, što pravite buku bez reda i smisla”, pjevao je Milan te 1994. godine. Ove stihove slobodno i mi možemo pjevati 2020. godine. Dovoljno je osvrnuti se oko sebe. Direktan povod za nastanak teksta ove pjesme bilo je granatiranje sarajevske tržnice Markale. Tekst pjesme potpisuju Milan i njegova djevojka Maja Maričić, koja je nakon njegove smrti spot realizirala prema njegovoj ideji.

Album je objavljen na CD-u, a uskoro će i po prvi put na vinilu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X