Objavljen kultni album ‘Angel’s Breath’ Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube

‘Angel’s Breath’ kultni je album, odnosno projekt Milana Mladenovića, legendarne rock figure ovih prostora koji nas je nažalost napustio 1994. godine i Mitra Subotića Sube, vrhunskog glazbenika i producenta koji je u Brazilu, gdje je tragično i stradao 1999. godine, postao prominentni producent pred kojim su bile najbolje profesionalne godine.

Milan Mladenović / Mitar Subotić Suba ‘Angel’s Breath’

Te 1994. godine “Angel’s Breath” svjetlo dana je ugledao kad nas je Milan već bio napustio. Dvadeset i šest godina kasnije Croatia Records, Zadužbina Milana Mladenovića i obitelj Mitra Subotića Sube s predstavljaju reizdanje “Angel’s Breatha” kako bi uspomena na Milana i Subu živjela i dalje, a njihove ideje i glazbu upijale neke nove, mlađe generacije.

Povodom reizdanja albuma Zadužbina je na svom YouTube kanalu objavila i remasteriranu verziju spota za pjesmu “Crv”. “Vi slepi, vi gluvi, vi sebični ljudi, što pravite buku bez reda i smisla”, pjevao je Milan te 1994. godine. Ove stihove slobodno i mi možemo pjevati 2020. godine. Dovoljno je osvrnuti se oko sebe. Direktan povod za nastanak teksta ove pjesme bilo je granatiranje sarajevske tržnice Markale. Tekst pjesme potpisuju Milan i njegova djevojka Maja Maričić, koja je nakon njegove smrti spot realizirala prema njegovoj ideji.

Album je objavljen na CD-u, a uskoro će i po prvi put na vinilu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X