Bandić namjerava ulagati još novca građana u Ljeto na Savi, projekt koji je progutao 11 milijuna kuna

‘I vi se sigurno svađate s dečkom tri mjeseca pa četvrti bude sve OK. Tako će i Ljeto na Savi možda zaživjeti za koji mjesec. Treba vremena’, izjaio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji zagrebački gradonačelnik.

Ljeto na Savi (Foto: A.S./Facebook)

Projekt Ljeto na Savi pokazao se nezapamćenim debaklom u sferi organiziranja događanja u Zagrebu. Po dosadašnjim podacima s kojima je izašao Radio Student u njega je ulupano 11 milijuna kuna u želji da se na širem koritu Save unutar nasipa napravi program za građane. Kako je izvještavao i ovaj portal u par navrata, Ljeto na Savi nije zanimalo gotovo nikog.

Dva tjedna se odvijao neki opskurni glazbeni program s opskurnog razglasa i filmske projekcije na nedovršenim pozornicama, dok na odbojkaškim terenima nitko nije zaigrao niti rekreacijski meč. Prostori na otvorenom ni do završetka te, nazovimo je, manifestacije nisu bili do kraja izgrađeni i uređeni, kao što su i objekti, tzv. paviljoni, ostali nedovršeni. Ono što spada u sferu gotovo nevjerojatnog jest da nije zamijećen niti jedan ugostiteljski obrt, ili šank sa sjeverne strane nasipa kod mosta slobode. Dakle nitko od zagrebačkih ugostitelja nije pokazao interes za zauzimanje te pozicije.

Ljeto na Savi (Foto: A.S./Facebook)

U konačnici da je Ljeto na Savi kojim slučajem  i uspjelo bio bi u sferi nelojalne konkurencije spram svih organizatora priredbi i događanja u glavnom gradu Hrvatske koji rade po tržišnim uvjetima rada.

Epilog je da je Ljeto na Savi kao ovogodišnji najskuplji program iz sfere zabave i rekreacije u Zagrebu doživio apsolutni fijasko, ne samo zbog neposjećenosti, već upravo što nije bio ni dovršen prije službenog starta programa, kakav god on bio, a bio je uglavnom loš.

Milan Bandić je već prije za medije izjavio kako su krivi upravo Zagrepčani jer “nemaju naviku dolaziti na Savu”. Isti stav je ponovio i danas i izrazio namjeru da u taj propali projekt planira ulagati još gradskog novca “koliko god bude trebalo dok ne profunkcionira”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X