Barcelona Gipsy balKan Orchestra objavili novi spot ‘Tisom tiše’

Pjesma je nadahnuta vojvođanskom ravnicom i njezinim mirnim rijekama.

BGKO “Tisom tiše”

Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) predstavlja novu pjesmu “Tisom tiše” u suradnji sa Ivom Knežević, koja je napisala i tekst koij govori o mladoj ženi, zaljubljenoj i punoj nade, koja je upravo kupila zlatni konac da na ručniku izveze ime svog zaručnika u znak svoje vječne ljubavi. Ali njen svijet se ruši kada sazna da njezin ljubavnik odlazi u zagrljaj druge djevojke.

Pjesma je nadahnuta vojvođanskom ravnicom i mirnim rijekama. Stihovi obiluju simbolikom običaja, a melodija dočarava ljetne noći u salašu, uz lagane note čarde.

Singl prati i spot koji su snimili Branka Glavonjić i Marko Đukić (Brama) na Salašu 137, jedinstvenom salašu u mjestu Čenej kod Novog Sada, gdje se BGKO pridružio srpskim tamburašima.

Međunarodni sastav BGKO trenutno nastupa u postavi Margherita Abita (vokal, Italija), Pere Nolasc Turu (violina, Katalonija), Fernando Salinas (harmonika, Španjolska), Julien Chanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija), Stelios Togias (perkusije, Grčka) i Xavi Pendón (klarinet, Španjolska).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X