‘Beograd’ je novi singl i spot Baby Babilona

Novi singl je započeo refrenom jedne tople jesenske večeri, zahvaljujući uništenoj cipeli i par žuljeva u Beogradu.

Baby Babylon ‘Beograd’

Baby Babilon (Mara Marasović, Klara Fiolić, Fran Colnago) prošlu godinu zaokružili su singlom ‘trideseti.sedmi’ i nastupom na LIFT festivalu, a u 2024. godinu ulaze s novom pjesmom i spotom “Beograd” za koju je “kriva” jedna uništena cipela…

Novi singl Baby Babilona je započeo refrenom jedne tople jesenske večeri, zahvaljujući uništenoj cipeli i par žuljeva u, pretpostavljate, Beogradu. Ta prva i startna verzija vječito će ostati na Klarinom diktafonu, a kako kaže sama Klara – možda je i najbolje da samo tamo i ostane.

“Ukratko, nije teško za pogoditi da sam zaista hodala bosa po ulicama Beograda, i izgovorivši u smijehu tu rečenicu naglas bilo je očito da se od toga nešto mora stvoriti. Prvu večer povratka u Zagreb proveli smo u studiju i stvorili kostur današnje i finalne verzije pjesme.”, ispričala je Klara.

“Master pjesme potpisuju Tonči Horvat Hus i Dragutin Smokrović Smokva, dajući novu dimenziju pjesmi koja se na kraju tako lijepo spojila sa spotom.”, o pjesmi je rekao Fran.

Baby Babylon (Foto: Antea Šoštarić)

“Zahvaljujući mojoj Kovini Andrić, koja je tu večer samnom proživjela tu noć, i pjesma je oživjela. Usudim se reći da bez nje ‘Beograd’ sada ne bi postojao. Samim time bilo je logično da baš ona bude glavna idejna autorica i redateljica ovoga spota koji je nadmašio apsolutno sva naša očekivanja.”, otkrila je Klara.

“Želimo zahvaliti i genijalnoj snimateljici Nedi Mojsilović, Svetislavu Radonjiću, plesačicama Lani Trajković i Ireni Radovanović, Nikoletini Bursać, Goranu Todoriću, bioskopu Zvezdi, mami Jasmini i mnogim drugima koji su učinili da ova pjesma i spot postanu jedna ovakva zaokružena priča i startaju neku novu eru ili potpis Baby Babilona.”

Što pjesma znači ili što poručuje kao i obično bend prepušta na maštu slušateljima i poručuju: “Hodajte malo češće bosi!”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X