Bernays Propaganda objavio album ‘Na to igrišče ne smem’

Kanadski Ill In The Head Records objavio je novi album makedonskog sastava Bernays Propaganda.

Bernays Propaganda ‘Na to igrišče ne smem’

“Pozvani ste na politički angažirani ples. Gibajte tijelo, plješćite, pjevajte i slavite slobodu, javni neposluh i političku borbu u doba iluzije znane kao moderna demokracija”, službeni je proglas novog albuma skopskog post punk sastava Bernays Propaganda.

“Na to igrišće ne smem” peti je dugosvirajući album otisnut i na vinilnoj ploči (album je dostupan i u mp3 i wav formatima). Sastavljen je od prethodno neobjavljenih snimki, remikseva i glazbe za kazalište. Album je objavio kanadski Ill In The Head Records sa sjedišem u Hamiltonu, iza kojeg stoji Berislav Sabolić – naše gore list i čovjek koji je odlučio svoju ljubav prema glazbi s Balkana približiti i američkoj publici.

Zvuk i stil albuma “Na to igrišče ne smem” razvio se na uratku “Politika” iz 2016. godine kada je grupa bubnjara zamijenila ritam mašinom i počela koketirati s new-wave elektronikom. Ta promjena ‘dozvala’ je zvuk New Ordera i sličnih sastava ranih 1980ih kao i njemačkog indietronica The Notwist. Na albumu se nalazi devet pjesama koje proširuju zvučnu sliku novopronađenog post punk zvuka, donoseći beskompromisne politički angažirane tekstove i mračno ozračje uz jedinstveni vokal Kristine Gorovske.

Ploča se na području regije može pronaći u Hrvatskoj u zagrebačkom Pločniku tj. dućanu PDV Recordsa, u Srbiji u Odličnom Hrčku, u Sloveniji preko Monlee Recordsa i u Makedoniji u Record Storeu Ap(o)teka kod MKC-a.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X