‘Bilo jednom… u Hollywoodu’ donio najbolje kino otvaranje u karijeri Quentina Tarantina

I dok hrvatska publika s nestrpljenjem iščekuje 15. kolovoz, kada najnoviji Tarantinov film ‘Bilo jednom… u Hollywoodu’ stiže u domaća kina, film se prethodnog vikenda otvorio u američkim kino dvoranama te je zaradio impresivnih 40.3 milijuna dolara čime je postao film s najboljim kino otvaranjem u karijeri Quentina Tarantina premašivši njegovog dosadašnjeg rekordera ‘Nemilosrdne gadove’ ($38 milijuna).

‘Once Upon A Time In Hollywood’ (Promo: Continental Film)

„Bilo jednom…u Hollywoodu” uzburkao je filmsku scenu davno prije snimanja filma, kada su mediji i javnost saznali za fantastični kast koji je Tarantino okupio. Uz Leonarda DiCapria, Brada Pitta i Margot Robbie, u filmu su uloge ostvarili Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis, Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi. Ovo je ujedno i zadnja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Lukea Perryja.

Once Upon A Time In Hollywood (Promo: Continental Film)

Glasine o tome kako bi ovaj deveti film slavnog redatelja i scenarista, dobitnika Oscara, Quentina Tarantina mogao biti i njegov zadnji filmski uradak (unatoč prethodnoj najavi o njih 10) diglo je ljestvicu očekivanja još više, a sudeći po do sada ostvarenim rezultatima – potpuno opravdano.

Once Upon A Time In Hollywood (Promo: Continental Film)

“Bilo jednom…u Hollywoodu” vraća nas u kasne šezdesete, u zlatno doba Hollywooda. Radnja filma prati glumca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio), bivšu zvijezdu jedne western TV serije, i njegovog dvojnika Cliffa Bootha (Brad Pitt) na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu. To je ujedno i vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda te se Rick i Cliff moraju boriti za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu – Sharon Tate (Margot Robbie)…

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X