Biografski film o Jimiju Hendrixu za sada bez njegove glazbe

Zahuktava se produkcija biografskog filma o Jimiju Hendrixu ‘All is By My Side’ u kojem će gitarsku ikonu tumačiti Andre 3000 iz Outkasta, iako nositelji prava ‘Experience Hendrix’ nisu dali zeleno svjetlo. U prijevodu; film koji će biti fokusiran na život Jimija Hendrixa u Londonu tijekom 1966. i 1967. godine neće smjeti imati ni sekunde Hendrixove glazbe.

Jimi Hendrix snimljen 1967. godine (Foto: Wikipedia)

Nakon najava da se kreće u snimanje biopica o Jimiju Hendrixu, vlasnik prava njegovog glazbenog nasljeđa „Experience Hendrix“ javno se oglasio i time dao do znanja kako nije naklonjen budućem filmskom djelu „All is By My Side“, što će svakako izazvati glavobolje producentima.

„„Experience Hendrix“, tvrtka koju u potpunosti vodi obitelj Hendrix i koja posjeduje prava na sve zvučne zapise Jimija Hendrixa već je nekoliko puta u prošlosti dala izjavu kako niti jedan film u kojem bi se trebala nalaziti glazba Jimija Hendrixa neće moći dobiti prava za korištenje glazbe ako u istome ne može u potpunosti sudjelovati“, piše u priopćenju.

Janie Hendrix, sestra Jimija Hendrixa, koja je glavna predsjedavajuća u „Experience Hendrix“ time ne odbacuje u potpunosti buduću suradnju s produkcijom filma „All is By My Side“, već samo još jednom podsjeća na postulate „Experience Hendrix“ kao nositelja autorskih prava Hendrixove glazbe, i nadu kako će filmski producenti i njih u potpunosti uključiti u rad, što se do sada još uvijek nije dogodilo.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X