Biografski film o Jimiju Hendrixu za sada bez njegove glazbe

Zahuktava se produkcija biografskog filma o Jimiju Hendrixu ‘All is By My Side’ u kojem će gitarsku ikonu tumačiti Andre 3000 iz Outkasta, iako nositelji prava ‘Experience Hendrix’ nisu dali zeleno svjetlo. U prijevodu; film koji će biti fokusiran na život Jimija Hendrixa u Londonu tijekom 1966. i 1967. godine neće smjeti imati ni sekunde Hendrixove glazbe.

Jimi Hendrix snimljen 1967. godine (Foto: Wikipedia)

Nakon najava da se kreće u snimanje biopica o Jimiju Hendrixu, vlasnik prava njegovog glazbenog nasljeđa „Experience Hendrix“ javno se oglasio i time dao do znanja kako nije naklonjen budućem filmskom djelu „All is By My Side“, što će svakako izazvati glavobolje producentima.

„„Experience Hendrix“, tvrtka koju u potpunosti vodi obitelj Hendrix i koja posjeduje prava na sve zvučne zapise Jimija Hendrixa već je nekoliko puta u prošlosti dala izjavu kako niti jedan film u kojem bi se trebala nalaziti glazba Jimija Hendrixa neće moći dobiti prava za korištenje glazbe ako u istome ne može u potpunosti sudjelovati“, piše u priopćenju.

Janie Hendrix, sestra Jimija Hendrixa, koja je glavna predsjedavajuća u „Experience Hendrix“ time ne odbacuje u potpunosti buduću suradnju s produkcijom filma „All is By My Side“, već samo još jednom podsjeća na postulate „Experience Hendrix“ kao nositelja autorskih prava Hendrixove glazbe, i nadu kako će filmski producenti i njih u potpunosti uključiti u rad, što se do sada još uvijek nije dogodilo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X