Bivša članica Dubioza kolektiva pod imenom Diamusk uskoro objavljuje album ‘Wadada’

Adisa Zvekić aka Diamusk bivša članica bendova Dubioza Kolektiv, Gluho Doba i La Cherga objavljuje solo album u Norveškoj. Izdavač je Fjord Sound Records nakon što je prvi singl “Brotherhood” objavljen 5. veljače imao odličan prijem od strane publike i medija, te na Spotifyu preko 20.000 slušanja u mjesec dana.

Adisa Zvekić aka Diamusk
Adisa Zvekić aka Diamusk

Diamusk upravo je objavila drugi singl “We Gotta Move”. Singl protkan dub zvukom nosi snažnu poruku kojom poziva na pokret i uvjerava sve nas da imamo sve što je potrebno za zaustaviti “elitnu” nekolicinu koja vlada našim životima, odlukama, budućnošću.

Diamusk se počela baviti glazbom tijekom rata u BiH. Kao članica tadašnjeg Gluhog Doba, a kasnije Dubioza Kolektiva svjedoči poslijeratnoj korupciji i kolapsu društva što biva osnovna motivacija tekstualnog izričaja i način borbe protiv stagnacije u kojoj se bosanskohercegovačko društvo i danas nalazi. Adisa iza sebe ima pet izdanja, nekoliko kolaboracija i preko 500 koncerata širom Europe.  Njen solo album “Wadada” bit će objavljen 15. travnju 2016.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bwTuLx8wpp4[/youtube]

Sve vokalne izvedbe i tekstove potpisuje Diamusk, a kompozicije, aranžmane i produkciju potpisuje zajedno sa svojim suprugom Aldinom Hasanovićem. Album je snimljen na engleskom jeziku, u “ChildRoom” studiju u Adisinom domu u Bergenu u Norveškoj. Mastering je radio Đani Pervan a cover art design Sallex Peric. Na albumu gostuju Adis Zvekič (tekst i vokal) u “The Screen” i Hallvard Lyssand (truba) u “No More War”.

“Nadam se da će “Wadada” doprijeti do broja ljudi koji se odupiru beznađu, nadam se da će ih motivirati ili barem malo pozitivne energije unijeti u srca, da, album je na engleskom jeziku, ali oni o kojima sada govorim sigurna sam da za to ne mare, jer razumiju. To je “šaka ljudi” koja još uvijek predstavlja kritičnu masu čuvara dostojanstva, kulture, zdravog razuma koji se ne prepuštaju lavini koja se strmoglavljuje u najniže dubine dna. Ovim albumom im poručujem da njihov bijes, inat i ponos će se isplatiti i ništa nije vrijedno toga da to izgube. Jer upravo ti neuslovi u kojima mladi niču danas diljem svijeta, ne samo kod nas zapravo trebaju biti okidač za čuda, za eksploziju istinske ljudske prirode koja je neuništiva, kojoj je korijen ljubav i kreativnost”, poručuje Adisa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X